De siste årene har statsministerkandidaten en rekke ganger sagt at et Høyre i regjering ikke vil føre til at flere blir nullskattytere, til tross for at formuesskatten skal fjernes.

I boken«Mennesker, ikke milliarder» fra 2011 garanterte Høyre-lederen at Høyre under hennes ledelse «ikke ville bli med i en regjering som aksepterer at folk kan bli nullskattytere». Dette løftet gjentok hun i VG 22. november i fjor.

Beregninger Finansdepartementet har gjort på grunnlag av partiets modell for å kutte denne skatten, viser imidlertid at Solbergs valgløfte vil gjøre minst 4.000 personer som ikke er minstepensjonister, til nullskattytere, skriver VG.

De fleste av dem som vil ende opp med null i skatt, er næringsdrivende med store fradrag, ifølge beregningene. Overfor VG omtaler Solberg søndag sitt tidligere løfte som en ambisjon:

— De rikeste i Norge skal betale skatt. Det er vår ambisjon at når du tjener penger, ikke går med tap, så skal du betale skatt i Norge. Det tror vi at vi skal få til, sier statsministerkandidaten.

Tidligere har Solberg blant annet sagt at hun vil sikre seg mot at skattepolitikken endres så mye og så raskt at det åpnes et vindu for nullskattytere. (©NTB)

Diskuter saken under: