Ap tar velgere alle partier og får 39,8 prosent på Dagens Næringslivs partibarometer i oktober. Det er en fremgang på 5,8 prosent siden september. Dette gir rødgrønt flertall selv med SV under sperregrensen med 3,1 prosent, ett fall på 1,1 prosentpoeng sammenlignet med september.

Fra 16,3 prosent oppslutning ved stortingsvalget i fjor, er Frp nå nede i 12,2 prosent oppslutning. Fallet fra septembermålingen, siste måling før statsbudsjettet er 1,5 prosentpoeng.

— Denne målingen har en forklaring. Etter at budsjettet ble lagt fram, har det vært en debatt om budsjettet er sosialt eller usosialt. Det har dessverre etablert seg en sannhet om at budsjettet er totalt usosialt. Det betyr at vi har en enorm jobb foran oss med å etablere hva som er sannheten, sier Frp-nestleder Per Sandberg til Dagens Næringsliv.

Ap kan notere seg for sin sterkeste måling siden desember 1998.

— Dette er en inspirasjon for Arbeiderpartiet og et uttrykk for at de som nå er misfornøyde med politikken til regjeringen ser mot Ap, sier Støre.

Hvis målingen var resultatet av et stortingsvalg ville Ap, SV og Sp fått 87 mandater, to mer enn det som kreves for flertall på Stortinget.