Det pågår for tiden en tøff dragkamp i partiet om hvem som skal få Støres plass i Stortingets finanskomité når Støre blir valgt til partileder senere denne måneden, skriver Klassekampen.

Marthinsen sto i utgangspunktet først i køen, men avisens kilder forteller at Giske nå har tatt opp kampen om plassen. Hans kandidatur møter reaksjoner, skriver avisen.

Grunnen skal være at de politiske forskjellene mellom Giske og Marthinsen er små, noe som skaper en oppfatning om at Giskes posisjonering ikke er politisk motivert, ifølge Klassekampen.

I tillegg skal det være uro for at Giske dersom han skulle utkonkurrere Marthinsen om posisjonen som finanspolitisk talsperson, vil sabotere Marthinsens mulighet til å løfte partiets kvinnelige profil ved prestisjen vervet gir.

Giske, som i dag leder Stortingets utdanningskomité, avviser overfor avisen at han er kandidat, ettersom valgkomiteens arbeid først starter etter landsmøtet 14. juni. Også Marthinsen viser til valgkomiteen på spørsmål om hvorvidt hun ønsker jobben.