Haugaland og Sunnhordland politidistrikt opplyser klokken 19.30 at redningsaksjonen i Bogshamn nord for Haugesund er avblåst og at søk etter antatt omkommet vil bli vurdert på et senere tidspunkt. Ulykken skal ha skjedd ved 15-tiden, men politiet fikk ikke melding om hendelsen før klokken 16.54.

— Et følge på fire befant seg i området da den ene ble tatt av bølgene, sier politiets innsatsleder Knut Gjærde til Haugesunds Avis. Det skal være snakk om en mann i 30-årene av utenlandsk opprinnelse.

Ifølge innsatslederen lette de andre i følget en stund på egen hånd før de varslet politiet, noe som er årsaken til at politiet ikke ble varslet før et par timer etter at mannen havnet i sjøen.

På grunn av språkutfordringer ble det først meldt at to personer hadde havnet i sjøen, og at den ene var kommet seg på land - men dette viste seg å ikke stemme.

Både redningshelikopter, redningsskøyte, politi, dykkere og ambulanse deltok i søket.

Operasjonsleder Trond Friberg i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt sier til NTB at leteforholdene var svært krevende, med grov sjø med bølger opp mot fire meter og sterk vind.