— Jeg vil be om unnskyldning for min rolle i dette dramaet. Det er en historie med mange ofre, sa Bergwall da han møtte offentligheten for første gang etter at han ble frikjent for drapene han tilsto som seriemorderen Thomas Quick.

Sture Bergwall ble intervjuet på scenen under journalistkonferansen Skup i Tønsberg på åpningskvelden fredag.

Blant de åtte drapene han ble dømt for, var drapet på ni år gamle Therese Johannessen fra Drammen. I avhør med svensk og norsk politi ga han en rekke opplysninger som åpenbart var gale, blant annet hva gjelder jentas utseende og hvordan det så ut der hun bodde.

Notis i VG

I løpet av intervjuet på scenen fortalte Bergwall at han under avhør og terapi på Säter-klinikken ble fôret med narkotikaklassifiserte medisiner «i ubegrensede mengder», som belønning for opplysninger og tilståelser.

— Det ble forventet at jeg skulle tilstå flere drap. I Sveriges fantes det ikke lenger flere uoppklarte drapssaker å ta av, sa Bergwall.

Derfor så han til Norge og tilsto et barnedrap han bare hadde minimalt med opplysninger om, basert på en notis i VG.

- Quick er død

Sist Bergwall var i Norge, het han Thomas Quick og ledet politiet til Drammen for å finne stedet han mente han hadde drept Therese Johannessen. På fredagens journalistkonferanse i Tønsberg sa han at Thomas Quick nå er død.

— Thomas Quick var en infeksjon. Det var noen forferdelige år fylt med narkotika og narkofantasier. Det kan dessverre ikke forandres. Thomas Quick er død nå. Og begravet. Han finnes ikke lengre. I dag er jeg en frisk mann i mine beste år, sier Bergwall til Dagbladet.

Svensken har til sammen 39 falske drapstilståelser bak seg. Han tilsto også drapene på Trine Jensen i august 1981 og Gry Storvik fire år senere. I 2008 trakk han alle tilståelsene. Senere ble han frikjent i alle sakene, og de tre norske drapssakene ble dermed stående som uoppklarte, med ukjent gjerningsmann.