Nynazister sperret rådhuset i Arendal – oppfordret folk til å brenne stemmeseddelen

I et forsøk på å få velgere til å snu, hadde nynazister hengt opp sperrebånd utenfor rådhuset i Arendal mandag morgen. Oppfordringen var å brenne stemmesedlene.

Publisert Publisert

Arendals ordfører Robert Cornels Nordli (Ap) håper folk ikke brydde seg om oppfordringen fra nynazister om å brenne stemmeseddelen valgdagen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Plastbåndene var merket med Den nordiske motstandsbevegelsen Nordfront, skriver Agderposten. På en plakat kom aksjonistene med følgende oppfordring: «Brenn din stemmeseddel – engasjér deg i kampen!".

Både plakaten og sperrebåndene ble fjernet allerede i 8-tiden valgdagen.

– Så fort man ble gjort oppmerksom på dette, ble alt fjernet. Når rådhuset brukes som valglokale, skal det være politisk nøytralt. Det har ingenting å si hvem som står bak budskapet, det skal ikke være der, sier ordfører Robert Cornels Nordli til Dagbladet.

Etter at han ble kjent med aksjonen, ba han folk om ikke å lytte til aksjonistenes budskap.

– Jeg håper alle de som har stemmerett i Norge, benytter seg av stemmeretten. Det er det gode med Norge. Jeg håper på økt valgdeltakelse, ikke mindre. Derfor er det gledelig med så mange forhåndsstemmer som vi har hatt. Så blir det spennende å se hvor mange som møter på valgdagen, sier Nordli til Agderposten.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Smittefritt i Bergen i to veker

  2. – Ser jeg hvit ut? Snakker jeg gebrokkent?

  3. Treningssentrene må fortsatt vente med gjenåpning

  4. Slik blir det når barnehagene i Bergen får normal åpningstid

  5. Politiet: – Bil snudde og kolliderte

  6. «Hyttebygging bør avgrensast, men ikkje ved å nekte vatn og do»

  1. Arendal
  2. Stortingsvalg 2017