- Ikke farlig å hurtiglade Teslaer

Norsk Elbilforening vil ikke advare mot å hurtiglade Teslaer til tross for at en bil av denne typen brant opp under lading i Gjerstad i Aust-Agder fredag.

UTBRENT: En Tesla ble totalskadd etter at den tok fyr under lading på en hurtigladestasjon på Brokelandsheia i Gjerstad kommune i Aus. FOTO: SCANPIX
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Teslaen, en 2014-modell av typen Model S, brant nesten helt opp da den sto til hurtiglading ved stasjonen på Brokelandsheia i Gjerstad i Aust-Agder fredag.

— Skal være helt trygt

Brannen må ikke skremme folk fra å kjøre Teslaer eller hurtiglade, sier generalsekretær i Norsk Elbilforening, Christina Bu til NRK. Hun sier det har vært gjennomført flere millioner hurtigladinger i verden det siste året og at dette ikke er noe som vanligvis skjer.

— Hurtiglading skal normalt være helt trygt. Nettopp derfor er det viktig at man finner ut hva som har skjedd, så elbilister ikke blir redde for å hurtiglade. Det er unødvendig, sier Bu.

Uklar brannårsak

Det var ingen personer inne i Teslaen da den tok fyr. Brannårsaken er fremdeles uklar og både bil og ladestasjon skal nå undersøkes nøye.

Tesla understreker at det ikke er farlig å bruke deres hurtigladestasjoner i Norge, eller noe annet sted. Meldingen om brannen kom inn ved 14.40-tiden første nyttårsdag.

Publisert
BT anbefaler

– Ville ikke vært her uten dere.

Imagine Dragons henvender seg direkte til Martin Holmes i Bergen Live i et Facebook-innlegg.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Ber om innspill fra syklende bergensere

  2. – Dessverre ser det ut til at det blir ein del nedbør

  3. Flere Argentum-ledere har fått millionutbetalinger

  4. Slik ser det ut en time før superstjernen går på scenen

  5. – Jeg har en viktig melding til dere som river andre ned

  6. – Jeg kan aldri gå noe sted uten å få blikk eller bli hvisket om