- Mangler bevis på at Tina-siktede var i Stavanger

Etter to måneders etterforskning mangler politiet fortsatt håndfaste beviser på at de fire drapssiktede faktisk var i Stavanger da Tina Jørgensen ble drept i 2000, skriver VG.

BEVIS: Politiet har siktet fire personer for drapet på Tina Jørgensen (innfelt). Ifølge VG mangler de håndfaste bevis mot de fire.
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

36-åringen som er siktet i saken etter å ha snakket om drapet på et lydopptak, skal blant annet ha forklart at han var hjemme hos Jørgensen natten hun ble drept. Men politiet sliter med å finne faste holdepunkter som underbygger historien til mannen, skriver VG.

Avisen er gjort kjent med deler av ordlyden politiet brukte under fengslingsmøtet i Stavanger tingrett sist fredag:

«Det er foreløpig ikke kommet frem noe i etterforskningen som utelukker at de drapssiktede var i Stavanger på drapstidspunktet, men det er heller ikke kommet frem noe som bekrefter det», skal politiet ha sagt.

Sjekker navngitt utested

36-åringen fra Lyngdal var den første som ble pågrepet i saken i forrige måned, og han er den eneste av de siktede som nå forklarer seg i drapssaken, ifølge avisens opplysninger. Mannens politiforklaringer har angivelig vært preget av vesentlige uklarheter og sprik.

Ifølge Stavanger Aftenblad skal mannen ha forklart at han og en annen av de siktede var sammen med Tina Jørgensen (20) på utestedet Korvetten i Stavanger sentrum kvelden forut for drapet. Denne påstanden undersøkes nå av politiet.

— Politiet har vært i kontakt med meg. De har blant annet spurt om hjelp til å finne fram elektroniske spor i våre betalingsarkiver. Det skjedde for omtrent en uke siden, sa utestedets daglige leder Dag Finn Børve til Aftenbladet torsdag.

Korvetten ligger bare noen meter fra burgerrestauranten der den siste sikre observasjonen av Tina Jørgensen ble gjort. Hun skal ifølge forklaringen ha gått fra utestedet sammen med to av de siktede mennene før utestedet stengte ølserveringen klokken 01.30.

Begjært løslatt

Politiet har bekreftet at de torsdag tok den tiltalte 36-åringen med tilbake til Sølyst i Stavanger. Det er stedet der politiet mener Tina Jørgensen ble drept natt til 24. september i 2000. Etter befaringen sa mannens advokat, Odd Rune Torstrup, at han begjærer sin klient løslatt allerede før helgen.

— Slik jeg kjenner bevisbildet mot min klient, er det ikke lenger grunn til mistanke, sa forsvareren til Aftenbladet.

Også tre andre menn er siktet for drap eller medvirkning til drap på Jørgensen. De nekter alle for å ha kjennskap til drapet. Samtlige siktede er varetektsfengslet, tre av dem i full isolasjon.

Tina Jørgensen forsvant den 24. september og ble funnet 26. oktober i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Siktede skal ha forklart hvor Tinas eiendeler ble av

  2. Tina gikk fra byen med to av de drapssiktede

  3. - Kan selv ha deltatt i drapet

  4. Skal ha slått Tina i hodet

  5. - Tina-siktet betrodde seg om drapet i 2011

BT anbefaler

– Etterforskningen, som i stor grad har vært innrettet mot enkeltpersoner, har allerede fått en negativ innvirkning

Forsvarsdepartementet skriver til Riksadvokaten at etterforskningen «i stor grad har vært innrettet mot enkeltpersoner», og at dette alt har fått følger.

LES SAKEN