790 asylsøkere til Norge sist uke

Antall asylsøkere fortsetter å øke uke for uke. Forrige uke var tallet 790, og over halvparten av dem kom fra Syria, viser ferske tall fra UDI.

VENTEROM: En politibetjent følger nyankomne flyktinger til venterommet på Svinesund tollstasjon før helgen.
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Antall asylsøkere økte med 37 fra uken før.

Antall syriske asylsøkere har økt fra 251 i uke 35 til 420 i uke 37, viser den ukentlige statistikken fra Utlendingsdirektoratet.

85 asylsøkere kom fra Eritrea, 116 fra Afghanistan, 50 fra Irak, 26 fra Etiopia og 93 fra andre land.

Forrige uke var det samtidig en nedgang i antall enslige mindreårige asylsøkere. Tallet har gått ned fra 164 i uke 36 til 99 forrige uke. Som vanlig er det fra Afghanistan de aller fleste enslige, mindreårige kommer.

Statsminister Erna Solberg (H) sa til Dagbladet mandag at hun tror antall asylsøkere og flyktninger norske kommuner må ta imot i år, kan komme opp i 15.000.

— Vanskelig

— Hvis asylanttilstrømmingen fortsetter, vil det kanskje komme 16-17.000 asylsøkere i år. La oss si at 12.000 av dem får opphold. Sammen med 3.000 kvoteflyktninger har vi da 15.000 flyktninger. De skal bosettes i norske kommuner, sier Solberg.

Dermed mener hun at det kan bli vanskelig å innfri kravene fra Venstre, KrF, Miljøpartiet de Grønne og SV om at Norge skal gjøre mer og ta imot enda flere flyktninger

— Jeg anerkjenner deres ønske om å delta. Men jeg tror de undervurderer hvor stor tilstrømmingen egentlig er for øyeblikket, sier hun.

Justis- og beredskapsminister Anders Anundsen (Frp) reiste mandag til EU for å drøfte flyktningkrisen med ledere fra hele Europa. Senere i uka møter Solberg Tysklands statsminister Angela Merkel i Berlin.

Grensekontroll

Samtidig er det klart at stadig flere land innfører grensekontroll, sist ut er Østerrike og Slovakia som gjør som Tyskland og gjeninnfører kontrollen ved grenseovergangene for å håndtere situasjonen med flyktninger og migranter.

Sverige mener på sin side at det ikke er behov for grensekontroll, mens statssekretær Jøran Kallmyr i Justisdepartementet opplyste allerede søndag at dette er aktuelt fra norsk side.

— Dette er et av flere tiltak som vurderes fortløpende, sa Kallmyr til Nettavisen.

Publisert
BT anbefaler

Samboerparet er endelig hjemme etter flykaos: – Den verste turen jeg har vært med på

Lars Sandven og hans gravide samboer fikk en dårlig avslutning på Mallorca-ferien.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Samboerparet er endelig hjemme etter flykaos: – Den verste turen jeg har vært med på

  2. – Uansett divisjon er det vanvittig vanskelig

  3. Varsler styrtregn: – Været kan endres raskt

  4. Sollaug (76) trudde ikkje ho hadde demens

  5. Drømmeår for intimkirurgen. Tidenes resultat i fjor.

  6. 34 innlagt med korona i Helse Bergen