I Vestfold ble en person kritisk skadd da en bil frontkolliderte med en lastebil på E18 ved Fokserød.

I Buskerud ble en person alvorlig skadd og en person lettere skadd i en frontkollisjon mellom to personbiler på riksvei 35 ved Geithus. Det har vært flere mindre trafikkulykker flere steder i landet, noen endte med lette personskader på involverte.

— Kjør forsiktig

Natt til mandag kjørte biler av veien i flere politidistrikter, blant annet i Hedmark, Agder, Oslo og Rogaland. I Rogaland ble en 27 år gammel kvinne sendt til sykehus med skader i beina.

Snøfallet førte til at politiet måtte gå ut på Twitter med en rekke oppfordringer til bilistene mandag morgen.

— Politiet har fått meldinger om svært glatte veier i Østfold. Kjør forsiktig, opplyste Østfold politidistrikt ved midnatt.

— Det meldes om svært glatte veier i distriktet grunnet snøfallet. Vi oppfordrer alle til å kjøre pent og ta hensyn, opplyste Asker og Bærum politidistrikt.

Brøytet og saltet

Statens vegvesen fulgte tidlig mandag morgen opp politiets oppfordring.

— Det har kommet en del snø i natt, og det er ikke optimale forhold, sier trafikkoperatør Ole-Fredrik Haugan hos Vegtrafikksentralen til NRK.

Han opplyser at det i morgentimene ble brøytet for fullt og deretter saltet på veiene. Men med den lette snøen som faller over Østlandet, blir det polert etter brøytingen og før saltet får virket, advarer han.

Han oppfordrer bilistene til å beregne god tid, holde avstand og ha nok spylervæske.