Hans Geelmuyden forteller til BT at selskapet har utført en del gratisarbeid for breddefotballforeningen. Han har selv holdt et foredrag for dem for noen år siden, som han fikk betalt for.

— Hvorfor står ikke Norsk Breddefotballforening på kundelisten til GK?

— Kundelisten gjelder kunder vi har fakturert siste året. For øvrig har vi så vidt jeg vet jobbet en del probono for Breddefotballforeningen.

- Er ikke probono-arbeidet på listen over dem dere jobbber for?

— På kundelisten står som sagt kunder vi fakturerer. Probonoarbeid er gratisarbeid. Vi jobber en del probono, blant annet for Ashoka, som jobber med sosialentrepenører.

  • Betsson tok regningen for Norsk Tipping-kritiker - Er det mange andre?

— Ikke for mitt vedkommende, men jeg sitter blant annet også i styret for Partnership for Change.

- Hva tenker du om koblingen mellom Betsson, som er kunde hos dere, og det skjulte arbeidet for Breddefotballforeningen, som forsvarer Betsson i debatten om spillmonopol?

— Det er uproblematisk. Arbeidet for Breddefotballforeningen er ikke skjult. Jeg er stolt hvis vi kan bidra til å bekjempe pampeveldet i idretten, og monopoler som har overlevd seg selv. Dessuten står Betsson på kundelisten som ligger på nettsiden vår.

- Men hvorfor er det skjult?

— Det er ikke skjult. Du fikk jo nettopp bekreftet at jeg holdt et foredrag for dem.

- Men GK står ikke nevnt på noe av materialet som er utarbeidet for foreningen. Hvorfor ikke?

— Hvorfor skulle det det? Jeg går ut fra at Breddefotballforeningen står som avsender, og er ansvarlig for budskapene den signerer.

- Etter det vi forstår blir arbeidet som GK gjør for breddefotballforeningen fakturert på Betsson. Hva er din kommentar til det?

— Det kjenner ikke jeg til. Om så skulle være, finner jeg det helt uproblematisk. Betsson står jo på kundelisten, sier Geelmuyden, og henviser oss til administrerende direktør i GK, Morten Jørstad.

Les også: