Lektorlaget: Håper det ikke varsles tvungen lønnsnemnd

Tvungen lønnsnemnd er ingen løsning, mener leder Helle Christin Nyhuus i Norsk Lektorlag.

Leder i Norsk Lektorlag, Helle Christin Nyhuus, møtte kunnskapsministeren sammen med de andre partene i lærerstreiken fredag. Foto: Hanna Johre / NTB
  • NTB
Publisert Publisert

De tre lærerorganisasjonene som er i streik og arbeidsgiverorganisasjonen KS, ble fredag ettermiddag kalt inn til møte hos kunnskapsminister Tonje Brenna (Ap).

– Vi håper ikke det blir varsel om tvungen lønnsnemnd. Tvungen lønnsnemnd er ingen løsning, sier Nyhuus på vei inn til møtet.

– Vi er opptatt av å ivareta de erfarne lektorene i skolen. De må få bedre lønnsforhold. legger hun til.

Mange har gitt uttrykk for bekymring for elever som nå mister sin lovfestede rett til opplæring – særlig etter to år med pandemi.

– Elevene har sine rettigheter, og vi har vår rett til å gå ut i en lovlig konflikt. Vi har stor forståelse for elevenes ønske om å komme tilbake til skolen. Det ønsker også mine lektormedlemmer. Vi ønsker selvfølgelig at vi skal finne en god løsning på denne konflikten, sier Nyhuus.

Forbundsleder Mette Walker i Skolenes landsforbund sier at hun «inderlig ikke» håper det blir tvungen lønnsnemnd i lærerstreiken.

– Når statsråden ber om et møte, så stiller vi selvsagt opp. Jeg håper inderlig ikke det blir tvungen lønnsnemnd, men at det er mulig å finne fram til en løsning, sa Mette Walker da hun ankom Kunnskapsdepartementet fredag ettermiddag.

Walker hadde ikke fått noen ytterligere bakgrunn for innkallingen til møtet med kunnskapsministeren, men sier at hun håper partene med statsrådens hjelp kan finne fram til en løsning på den fastlåste konflikten med KS.

– Jeg håper på at vi kan finne mulighet til å fortsette forhandlingene, sier Walker.

Publisert