Apple fikser lenkeproblemene i Ios 9.3

Oppdateringen er tilgjengelig nå.

PROBLEMER: Hvis du har opplevd trøbbel med Ios 9.3, eller vil være sikker på å unngå det, er det på tide å oppdatere.
 • Tek.no
 • Finn Jarle Kvalheim
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

Nylig slapp Apple den ferdige utgaven av Ios 9.3. Oppdateringen inneholdt flere nye funksjoner, men har også bydd på trøbbel for elektronikkgiganten.

Den inneholdt nemlig bugs som gjorde at nettleseren ikke fungerte optimalt.

Nå har Ios 9.3.1-oppdateringen blitt tilgjengelig, og den 35 megabyte store oppdateringen lover å rette på problemet. For å få oppdateringen må du inn i innstillingsmenyen, velge «Generelt» og gå til «Oppdatering».

 • Les mer om den nye kveldsmodusen i Ios 9.3 her

Lenkekrasj

Problemet handler i utgangspunktet om dårlig behandling av lenker. Ifølge9to5mac.comskal brukere ha rapportert om at Safari krasjer eller låser seg. I noen tilfeller skal det bare ha vært umulig å få telefonene til å reagere ved forsøk på å åpne lenker.

Mange rapporterer om de samme problemene uavhengig av hvor lenkene åpnes fra, enten det har vært e-post, meldingsinnboksen, eller andre steder.

Problemet vedvarte gjennom omstarter av telefonen, og det ble i praksis vanskelig å bruke nettet fra rammede enheter. For noen kunne det løses ved å installere en annen nettleser, men også enkelte brukere av alternativene i App Store skal ha hatt tilsvarende problemer.

Ifølge samme publikasjon er det i hovedsak snakk om nyeste generasjon Iphone-modeller som var rammet. AltsåIphone 6S-variantene.

De satte dessuten problemene i sammenheng med reiseappen Booking.com, og anbefalte ikke brukere å installere den for å prøve, ettersom trøbbelet skal ha blitt værende etter avinstallering av samme app.

Forbespå sin side meldte at problemene gjaldt alle typer Ios-produkter, inkludert Ipod Touch og Ipad-modellene.

Flere mulige problemer

Apple har uansett bekreftet at dette har vært et problem, og nå skal altså løsningen være på plass og klar til nedlasting. Selskapet har allerede fikset et problem som gjorde at brukere av eldre Ios-enheter ikke fikk aktivert dingsene sine igjen etter 9.3-oppdateringen.

Brukere på Apples supportforum rapporterer ellers om litt forskjellig trøbbel med Ios 9.3, deriblant svakere batteritid og problemer med SMS og synkronisering av tjenester.

Foreløpig er det gjenstående problemet som virker mest reelt at den nye Ios-versjonen trekker mer strøm og gir svakere batteritid. Et problem som også har meldt seg ved flere tidligere oppdateringer av plattformen.

I tillegg lar ikke Night Shift seg aktivere ved hjelp av knappen når strømsparing er påskrudd. Men Apples alltid behjelpelige taleassistent, Siri, skal visstnok ha vært i stand til å skru på funksjonen likevel.

Mediehuset Tek.no er eid av TU Media.

Ikke alle produktene har vært en suksess:

Publisert
 1. IOS
 2. Apple
 3. iPhone

Les mer om dette temaet

 1. Apple fra garasje til romskip på 40 år

 2. Nå kan du snart strømme kinofilm i egen stue

 3. Prisen på Sonys VR-briller er klar

 4. Lene fikk opp andres bilder på sin egen mobil

 5. Twitter-sjefen: – Vi fortsetter med 140 tegn

BT anbefaler

Leiligheten på Laksevåg kan ikke selges. – Jeg trodde megleren hadde gjort en feil.

Da Pål Nilsen (32) og samboer Birgitte Skår (31) skulle flytte inn i ny leilighet i 2019, fikk de beskjed om at den…

LES SAKEN