- Hackere hjalp FBI med Iphone-innbrudd

FBI betalte profesjonelle hackere for hjelp til å låse opp Iphonen til en av San Bernardino-angriperne, ifølge Washington Post.

ENGANGSHONORAR: Hackerne, som spesialiserer seg på å finne programvaresvakheter og i enkelte tilfeller selger dem til myndighetene, fikk betalt et engangshonorar for jobben.
  • Ntb
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

FBIs gjennombrudd skjedde da hackerne oppdaget minst én hittil ukjent programvarefeil på telefonen, opplyser avisas kilder.

Avisa skriver at informasjonen ble brukt til bygge en maskinvaredel som deretter hjalp FBI til å knekke Iphonens personlige kode.

Det skjedde uten at sikkerhetsmekanismen som ville ha slettet alt innhold på telefonen, ble utløst, forteller ikke navngitte kilder med kjennskap til saken.

Hackerne, som spesialiserer seg på å finne programvaresvakheter og i enkelte tilfeller selger dem til myndighetene, fikk betalt et engangshonorar for jobben.

Les også

Selve kodeknekkingen

var ikke noe problem for FBI, utfordringen var å koble ut mekanismen som sletter all telefondata etter at feil kode er oppgitt ti ganger, skriver Washington Post.Er det greit?

Les også

Nå øker Netflix prisene

Har kranglet i ukesvis

FBI har kranglet med Apple i ukevis om Iphonen som tilhørte Syed Farook, som sammen med kona drepte 14 mennesker i San Bernardino i desember.

Myndighetene prøvde å tvinge IT-giganten til å åpne telefonen. Apple nektet og framholdt at det ville innebære å lage en bakdør som i praksis ville gi myndighetene tilgang til innholdet på millioner av telefoner.

Les også

Selskapet fikk støtte fra blant andre Google og Facebook

.

Apple har også sett på muligheten forfor å kreve at Apple få vite hvordan denne hackingen skjedde.

Les også:

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Nå kan du finne «hemmelige» meldinger på Facebook messenger

  2. Derfor bør du sikre nettkameraet ditt

  3. Whatsapp innfører kryptering

  4. Denne boksen tar opp kampen med Apple TV

  5. Ikke kjøp et actionkamera før du har lest dette

BT anbefaler

Bergen kommune sparket rektor – mener overgrep kunne vært unngått

Rektor fikk bekymringsmeldinger om en SFO-ansatt uten å varsle politiet eller egne sjefer.

LES SAKEN