Knivstikkingen skjedde i Rathkesgate på Sofienberg i 6-tiden.

— Etter den informasjonen vi har fått, var siktede passasjer i drosjen. Det oppsto en uoverenskomst om betaling for drosjeturen, og i den forbindelse ble drosjesjåføren påført stikkskader i mageregionen, sier vaktleder Øyvind Torgersen ved Krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB.

Hørte rop om hjelp

Torgersen forteller at en mann hørte drosjesjåføren rope om hjelp og løp til og grep inn.

— Et vitne som bor på stedet, hørte rop om hjelp og fikk tatt kniven fra siktede. Han gjorde en håndfast og myndig inngripen og gjorde en meget god jobb med å få kontroll på kniven. Da politiet kom til stedet, hadde vitnet fått skilt partene, sier Torgersen.

Den 28 år gamle drosjesjåføren var ved bevissthet da han ble kjørt med ambulanse til Ullevål sykehus hvor han ble operert for skadene.

— Han er ikke livstruende skadd, og situasjonen er stabil. Men skadepotensialet var stort, men heldigvis har ikke kniven truffet vitale organer, sier vaktlederen.

Flere vitner

Han forteller at den pågrepne 28-åringen er en kjenning av politiet. Han er siktet for drapsforsøk.

Politiets etterforskere var søndag formiddag på Ullevål sykehus for å avhøre drosjesjåføren. Kriminalteknikere jobbet samtidig på åstedet i Rathkesgate hvor flere vitner ble avhørt.

— Vi har vitner som har observert store deler av hendelsen. Vi vil også avhøre siktede i løpet av dagen, sier Torgersen.