LES OGSÅ: Trude Drevland: — Er dette mitt Høyre?

— Det jeg håper at Høyre og KrF kan være enige om, er at vi i framtiden må unngå at vi går mot et sorteringssamfunn hvor barn blir valgt bort ut fra hvilke egenskaper de har, er Hareides reaksjon på vedtaket.

Han er derimot glad for at det er enighet i Høyre om at foreldre til barn med særlige behov må få økt støtte.

Det omstridte forslaget fra programkomiteen gikk ut på å endre abortloven slik at avvik eller misdannelser ved fosteret ikke skal være et selvstendig abortkriterium etter 12. uke. Høyres landsmøte valgte lørdag å gå imot ledelsen i partiet, og et flertall gikk inn for å beholde dagens lov.

— Når det først er et vedtak som går imot KrFs syn, så er det for så vidt bra at det har vært et stort mindretall, sier Hareide til NTB.

Han legger til at det viktige i framtiden blir å velge det etisk riktige framfor å ukritisk ta i bruk alle muligheter den teknologiske utviklingen vil åpne for.

— Snart vil vi ha muligheter for ta blodprøver av gravide kvinner lenge før uke 12 som kan si veldig mye om fosteret. Hvilket kjønn, hårfarge og hvilke sykdommer det kommer til å få. Hvor skal da grensen egentlig gå? spør Hareide. (©NTB)