Klokken 23.14 tirsdag kveld fikk politiet melding om en eksplosjon i Hagelin-området i Kristiansund. Tre personer ble pågrepet, og politiet setter saken i sammenheng med et tyveri av større mengder sprengstoff i Surnadal tidligere tirsdag.

— Vi har pågrepet tre personer i den forbindelse og sperret av et område i en sirkel på 250 meters omkrets. Samtidig har vi beslaglagt sprengstoff, sier politimester Arnstein Nilssen i Nordmøre og Romsdal politidistrikt til NTB.

Eksplosjonen fant sted i Hagelin-området i Kristiansund, nær avkjørselen til Atlanterhavstunnelen mot Averøya. Tunnelen er stengt i forbindelse med evakueringen.

Evakuerte

Flere boliger er evakuert, men politimesteren kan ikke gi noe nøyaktig anslag på hvor mange som er berørt.

— Vi vet ikke hvorfor dynamitten ble avfyrt. De pågrepne vil nå bli avhørt, og det vil bli vurdert å ta ut siktelse mot dem, sier Nilssen.

Politiet søker nå gjennom området for å se etter mer dynamitt.

— Vi går gjennom området med bombehund, sier politimesteren.

Banker på dører

Kommunen har opprettet et mottakssenter på Caroline kinosenter for de evakuerte, skriver Tidens Krav. Politiet har gått fra dør til dør og bedt beboere i området om å evakuere.

Gunnar Stokke (84) bor i Balders vei, og er en av dem som har blitt evakuert.

— Politiet kom og banket på døra og ba meg om å evakuere, sier han til lokalavisen.

Elevene ved Atlanten ungdomsskole er bedt om å holde seg innendørs inntil videre, melder VG.

Observerte bil

Politiet leter også etter en bil som ble observert kjørende i stor fart fra åstedet.

— Vi har ikke noe godt signalement på bilen, så hvis det er noen som har sett den er vi interessert i at de kontakter politiet, sier Nilssen.