Olympus gir deg svært mye kamera for pengene

Olympus OM-D E-M10 er nesten like god som toppmodellen, men er både mindre og rimeligere.

Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Kort sagt:

  • God bildekvalitet
  • Berøringsskjerm
  • Kjapp autofokus
  • Stor og god søker
  • Vippbar skjerm

— Batterikapasitet, i likhet med E-M5 og E-M1

— Menysystem som krever noe tilvenning

Det speilløse systemkameraet OM-D E-M10er Olympus sin innstegsmodell i OM-D-familien. Det er likevel langt fra noe «enkelt» kamera av den grunn. Både innmaten og betjening er delvis lånt av de to storebrødrene.

Og det er egentlig ingen dum ting: BådeE-M5ogE-M1har høstet mange lovord, også fra oss, både for bildekvalitet og funksjonalitet. E-M1 ble da også kåret av akam.no til årets speilløse kamera for 2013.

E-M10 (t.v) og storebror E-M1.

Minstemann må riktignok nøye seg uten værtetting og med «kun» tre-akses bildestabilisator, i motsetning til de to andre som har både værtetting og fem-akses bildestabilisator.Men med mindre du har kameraet med på ekstremturer vil det ikke ha så mye å si i praksis.

Verdt å merke er det også at flaggskipet E-M1 kan benytte seg av FourThirds-optikk via et adapter, slik at optikkutvalget er noe større.

Imponerende totalpakke

OM-D_E-M10_silver__Product_180_v2-0s8VLSQK0i.jpg

Trenger du ikke disse egenskapene, vil du antagelig være mer enn godt nok fornøyd med E-M10.Særlig når du tar totaltpakken i betraktning: Kompakt og hendig format, bildekvalitet på høyde med det betraktelig dyrere flaggskipet og selv mer avanserte brukere bør kunne finne seg til rette med kameraets mange tilpasningsmuligheter.

E-M5 og E-M1 har henholdsvis også 9 og 10 bilder i sekundet som maksimal opptakshastighet, kontra E-M10s 8. Les mer om bildekvaliteten hos akam.no

Huset er for øyeblikket priset til cirka 5500 kroner, og legger du på en femhundrelapp får du med 14-42mm-objektivet.

Alt i alt får du svært mye kamera for pengene i E-M10, og kameraet får akams anbefalt-stempel.

Alternativer

Hvis det er et speilløst systemkamera du er ute etter, kan det være verdt å kikke nærmere påPanasonic GM1ellerGX7.

Førstnevnteer et knøttlite kamera, særlig med pannekakezoomen 12-32mm, mens storebrorGX7 kan skilte med en super elektronisk søker. Begge kameraene benytter seg av microFourThirds-optikk og kan dermed bruke samme objektiver som E-M10. Er du ute etter et mindre kamera i samme retrodesign, kan et Olympus Pen-kamera, for eksempelE-P5 være en annen mulighet.

Hvis du derimot kunne tenkt deg et speilrefleksalternativ, kanCanon EOS 700DellerNikon D5300være alternativer som byr på lignende funksjoner som E-M10. Tekniske data:

Innebygget blits:Ja

Tilbehørssko:Ja

Lagring:SD/SDHC/SDXC

Størrelse:119 x 82 x 46 mm

Vekt m/ batteri og minnekort:396 gram

Publisert: