Nå kan du kjøpe Eltons Johns Ferrari

For under en million kan den bli din.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

En Ferrari 512 TR som ble kjøpt ny av Sir Elton John skal under hammeren hos auksjonshuset COYS denne uken. Bilen er en av 40 biler som skal auksjoneres bort.

— Prisene stiger

— Dette må nok være en av de aller fineste 512 TR som eksisterer i dag. Vi ser at priser på Ferrarier fortsatt stiger, og i våre øyne kan derfor denne bilen være en god investering fordi den er så unik og fordi den har den historien den har, sier Chris Routledge som er markedssjef hos COYS.

Bilen har totalt kjørt 2100 miles, om lag 3400 kilometer, siden den var ny. I Sir Elton Johns eie rullet den rundt 3000 kilometer.

428 hk

Bilen som er en oppfølger etter Ferrari Testarossa er rød med beige skinninteriør, og med bilen følger det også et dokument som er skrevet av Sir Elton John der han bekrefter at han kjøpte bilen ny i sin tid – og at den var en av hans bilsamling på totalt 28 biler.

Bilen har en 12-sylindret boksermotor med 428 hestekrefter. Toppfarten var 313 kilometer i timen og den klarer akselerasjonen fra 0 til 100 kilometer i timen på 4,8 sekunder.

Sammenliknet med en Testarossa var 512 TR betydelig oppgradert innvendig, samtidig som bilen aerodynamikk var bedret. I følge Ferrari ble det bygget 2261 biler, før den ble erstattet av Ferrari F512M i 1994. ## Sjelden Dino

I tillegg til Eltons Ferrari auksjoneres det også bort to Ferrari Dino, den ene av dem – en Dino 206 GT, var en gang i tiden eiet av den kanadiske filmskaperen David Cronenberg. Bilen har en to-liters midtmontert V6er og er en av bare 152 produserte.

Auksjonshuset regner med å få mellom 180.000 og 210.000 pund for bruktbilen til Cronenberg, mens du kan sikre deg Ferrarien til Sir Elton John for et sted mellom 90.000 og 110.000 pund.

Denne artikkelen er levert av auto motor og sport.

Publisert
BT anbefaler

Fleire titals barnehagar treng oppussing

Dårleg vedlikehald og nye krav gjer at fleire av barnehagane i Bergen må totalrehabiliterast eller rivast.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – Truet med kniv på Bergen Storsenter

  2. Etter samtalen med Nav dro Emely til nærbutikken. Siden har hun vært der.

  3. Vei delvis stengt etter MC-ulykke i Alver

  4. – Det finnes et langt bedre tiltak enn makspris på strøm

  5. – Timeplanen til en seksåring er til å gråte av

  6. Selger ved til ei krone. – Meld flytt­ing, så legg vi ut raud løpar.