Følg saken direkte nederst i artikkelen.

— Jeg snakker ikke, var Krekars korte kommentar til pressen da han ankom i et grått antrekk og et av sine karakteristiske hodeplagg.

Mullaen kom ifølge med sin forsvarer, advokat Brynjar Meling. Før de gikk gjennom sikkerhetskontrollen utenfor rettssalen, sa Meling at han har et godt håp om utfallet av rettsbehandlingen, og at han ser fram til å få presentert sin klients syn. Advokaten varsler at han vil holde to innlegg på til sammen et par timer.

— En del av de spørsmålene retten skal ta stilling til i dag, vurderes for første gang, poengterer advokaten.

Retten har opplyst at saken behandles som et fengslingsmøte. Dermed er det i utgangspunktet referatforbud.

Flere medier, inkludert NTB, har ytret ønske om at dette forbudet oppheves. Det vil tingrettsdommer Oddmund Svarteberg ta stilling til når retten settes klokka 9.

Påtaleleder ved politiets utlendingsseksjon, Vegard Rødås, representerer Melings og Krekars motpart under rettsmøtet som finner sted i en av rettssalene til Borgarting lagmannsrett siden Oslo tingrett ikke hadde tilgjengelige lokaler som egnet seg.

SMILENDE: En smilende mulla Krekar ankom Borgarting lagmannsrett tirsdag morgen der påklagingen av Oslo politidistrikts tvangsflyttingsvedtak av ham skal behandles.
NTB Scanpix
RETTSMØTE: Mulla Krekar på rettsmøte i Borgarting lagmannsretts tirsdag i forbindelse med begjæring om å oppheve politiets beslutning om tvungent oppholdssted for Faraj Ahmad Najmudding (Mulla Krekar) på Kyrksæterøra.
NTB Scanpix
RETTSMØTE: Politiadvokat Vegard Rødås (t.h.) hilser på advokatfullmektig Bjørn André Gulstad før tvangsbosettingen av mulla Krekar (Faraj Ahmad Najmudding) på Kyrksæterøra behandles i Oslo tingrett tirsdag.
NTB Scanpix
RETTSMØTE: Mulla Krekar på rettsmøte i Borgarting lagmannsretts tirsdag sammen med forsvarer Brynjar Meling.
NTB Scanpix