— Vi forventer at det i Rogaland og Vest-Agder skal komme 60-90 millimeter nedbør fra lørdag ettermiddag av, sier Geir Ottar Fagerlid, vakthavende meteorolog ved Vervarslinga på Vestlandet.

Nedbøren skal komme som lokale byger i fylket. Også Sunnhordland rammes av uværet og må forberede seg på opptil 50 millimeter regn i løpet av en periode på tolv timer fra lørdag ettermiddag.

Ikke uvanlig

Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) har også gått ut med et såkalt «gult flomvarsel», som omfatter fare for jordskred.

— September er som oftest en våt måned med mye nedbør. Kraftig lavtrykk på denne årstiden er ikke uvanlig, sier Fagerlid.

- Vil lavtrykket nå Bergen og Hordaland?

- Det lurer vi også litt på, men slik det ser ut, er det beskjedne mengder som kommer i vårt distrikt. Rundt 5-20 millimeter er ventet på lørdag, og noe på søndag. For å være ærlig, er det normale mengder for oss.

Vannproblemer

Fagerlid anslår at det fra lørdag kveld til mandag kan komme opptil totalt 40 millimeter nedbør i Hordaland. I Sunnhordland kan tallet ligge nærmere 60 millimeter.

Obs-varselet er sendt ut på grunn av at store mengder nedbør er ventet på relativt kort tid.

— Da kan det oppstå problemer som overvann og små lokale flommer, sier meteorologen.