Olsø begrunner sin fratreden med ønske om å bidra til å skape ro for selskapet, dets ansatte og dets kunder.

Han har sittet sju år i konsernledelsen, det siste halvåret som konstituert administrerende direktør, men har nå i samråd med styrets leder Siri Hatlen valgt å gå av.

— Gjennom denne beslutningen viser han at han først og fremst er opptatt av selskapets beste, dets ansatte, kunder og samarbeidspartnere. Vi har et felles ønske om at dette vil bidra til å skape nødvendig ro rundt selskapet i tiden fremover, sier Hatlen.

Styret vedtok på sitt møte onsdag å konstituere Anne Harris som administrerende direktør i Entra Eiendom.

Respekt

Styrelederen sier det står respekt av måten Olsø har håndtert situasjonen på som oppsto etter styremøtet 26. september.

Rune Olsø kom inn i Entras konsernledelse i 2005, ble viseadministrerende direktør i 2010, og har siden april vært konstituert administrerende direktør i selskapet.

— Entra har vært et hovedfokus i livet mitt i sju år, og det er vemodig å forlate selskapet. Samtidig mener jeg dette er riktig nå, sier Olsø.

Etterlønn

I en pressemelding sendt sent onsdag kveld opplyser Entra at avtalen som er inngått mellom partene er i samsvar med vilkårene i Olsøs ansettelsesavtale med selskapet. Det vil si at oppsigelsestiden er seks måneder og etterlønnen er på tre måneder.

Avtalens vilkår ligger klart innenfor statens retningslinjer for lederlønn. Lønnen i oppsigelsestid og etterlønnsperioden tilsvarer hans lønn som konstituert administrerende direktør, opplyser Hatlen.

Rune Olsø får ingen bonusutbetaling for 2012.