Ap oppnår 29,4 prosents oppslutning på målingen som er utført av Ipsos MMI for Dagbladet. Det er en fremgang på 0,9 prosentpoeng sammenlignet med forrige ukes partibarometer i avisen.

Høyre tilbake

SV går frem med 0,4 prosentpoeng til 5,8 prosent, og regjeringskollega Sp går frem med 0,6 prosentpoeng til en oppslutning på 4,9 prosent.

De rødgrønne regjeringspartiene ligger dermed an til 71 stortingsmandater.

Høyre går tilbake med 2,8 prosentpoeng og får 25,9 prosents oppslutning. På forrige ukes partibarometer i Dagbladet var partiet så vidt større enn Ap, men Erna Solberg har tapt terreng den siste uken.

Frp oppnår 16,4 prosent, frem med 1,3 prosentpoeng, men det er ikke nok til å veie opp for Høyres tilbakegang med tanke på et blåblått flertall. Denne målingen gir de to partiene 75 stortingsmandater, langt fra de 85 som kreves for å få flertall.

De Grønne frem

De to partiene er derfor avhengig av støtte fra Venstre og KrF. Trine Skei Grande må imidlertid notere seg for en tilbakegang like stor som Høyres, minus 2,8 prosentpoeng, og får en oppslutning på 4,5 prosent. KrF oppnår 5,1 prosent, tilbake med 0,8 prosentpoeng.

Sammen med KrF og Venstre får den borgerlige siden 90 stortingsmandater dersom målingen skulle være identisk med valgresultatet mandag.

Miljøpartiet De Grønne går frem med 1,2 prosentpoeng og havner over sperregrensen med 4,1 prosents oppslutning. Det vil gi partiet hele syv stortingsmandater. Rødt er inne med ett mandat med sin oppslutning på 2,3 prosent, fram 0,6 prosentpoeng.