Tingretten ga påtalemyndigheten fullt medhold i kravet om 21 års fengsel etter drapet på tobarnsmoren i påsken i år, melder NTB.

Agnes Elisabeth Müller (36) ble først meldt savnet av ektemannen, men ble funnet kneblet og pakket inn i på 70 meters dyp i Lysefjorden i Rogaland etter to uker.

Ektemannen har stått på forklaringen om at hun var deprimert og ønsket å dø, og at hun ba om hjelp til å gjøre.— Det beste som kan sies om Thomas Müllers forklaring er at han ikke er en durkdreven kriminell. Han begår alle de feil han kan begå. Politiet kan relativt raskt pågripe ham og ved dyktig politiarbeid kan de også finne den døde i fjorden, sa ktor Tormod Haugnes i sin avslutningsprosedyre.

Vitnene som hadde vært sammen med Agnes Müller den siste tiden hun levde, fortalte ikke om noen deprimert kvinne. Kollegene fra frisørsalongen fortalte derimot alle om optimistisk kvinne som hadde besluttet å skille seg fra mannen og flytte til et mindre øde sted.

Agnes Elisabeth Müller forsvant onsdag 16. april. Hun ble meldt savnet av ektemannen tre dager senere. Politiet satte i gang leteaksjoner på land og i vann, og gikk fra dør til dør for å hente inn vitneforklaringer. Etter en drøy ukes etterforskning ble Thomas Müller siktet for drap.

Begge de to er tyske statsborgere, og bodde i området rundt Hamburg i Tyskland før de flyttet til Norge med sine to barn for snart fem år siden.

Foruten fengselsstraffen er Müller også dømt til å betale erstatning til begge barna.