Mannen hevder at pengene har gått til investeringer som han ikke kan røpe fordi han har taushetsplikt, skriver VG.

Verken politiet eller Oslo tingrett festet lit til den forklaringen.

— Politiet mener relasjonen mellom de to skal ha startet med vennetjenester, og så har det endt i en rekke pengeoverføringer, sier politiadvokat Knut Horn ved Finans- og miljøkrimseksjonen i Oslo politidistrikt.

Den 90 år gamle kvinnen skal angivelig ha en stor formue ettersom hennes avdøde ektemann eide en fabrikk i utlandet som hun solgte. Selv etter å ha blitt lurt for 20 millioner kroner, skal hun fortsatt ha en formue på det dobbelte igjen, skriver avisen.

Mannen ble allerede i fjor pågrepet og siktet for grovt bedrageri. Han ble da ilagt et besøksforbud som han har brutt flere ganger. Det er årsaken til at tingretten fredag valgte å varetektsfengsle ham fordi de anså at det var fare for gjentakelse.

55-åringen nekter straffskyld, og hans advokat Bjørn Skuggevik sier at mannen har hatt til hensikt å betale tilbake pengene. Skuggevik viser til at den fornærmede i saken ikke selv har anmeldt hans klient.

Politiet mener på sin side at kvinnen, som ikke har noen nære slektninger, er i ferd med å bli dement og ikke er i stand til å ivareta sine egne interesser.