Før helgen ble mannen kjent skyldig i forsettlig drap, og tirsdag kom straffeutmålingen i Frostating lagmannsrett.

Dommen er den samme som i Sør-Trøndelag tingrett og i tråd med påstanden fra aktor, statsadvokat Per Morten Schjetne.

Det er ikke avgjort om dommen blir anket.

— Det vil bli avgjort innen ankefristen. Vi må først gå gjennom dommen, sier forsvareren, advokat John Christian Elden, til NTB.

Satte fyr på huset

Ifølge dommen drepte 42-åringen samboeren, før han satte fyr på huset i et forsøk på å skjule drapet. Sju personer var i boligen, og alle bortsett fra den 46-årige kvinnen kom seg ut.

Dommen er enstemmig, og selv om retten ikke finner det bevist at drapet var planlagt på forhånd, lar den det telle i skjerpende retning at 42-åringen handlet med vilje, ikke i affekt.

«Størst betydning i skjerpende retning har det likevel at tiltalte har forsøkt å skjule drapet ved å sette brann på bolighuset der hans barn og en annen barnefamilie lå og sov. Tatt i betraktning at brannen hadde fått meget godt tak da tiltalte reddet sine barn ut og varslet nabofamilien, kan han ikke sies å ha hatt kontroll med brannen», heter det i dommen.

Ble kvalt før brannen

Bevis som er lagt fram i retten, etterlater ifølge dommen ingen tvil om at kvinnen ble kvalt - og at hun var død før brannen startet. Et opptak på mobiltelefon gjør at drapet kan tidfestes ganske nøyaktig til tiden rundt halv seks natt til 23. juni 2012.

Mannen har både i tingretten og lagmannsretten nektet for at han drepte Opøien. Han er opprinnelig fra Marokko og oppholdt seg ulovlig i Norge etter å ha fått avslag på søknaden om asyl. De to hadde bodd sammen siden 2001 og har to mindreårige barn sammen.

Lagmannsretten har også dømt mannen til å betale 250.000 kroner i erstatning til hver av de to felles barna, i tillegg til at den dreptes eldste datter får 200.000 kroner.