Barnet, som er under seks måneder gammelt, var dødt da det ble brakt til sykehuset torsdag.

Ifølge Haugesunds Avis varslet foreldrene AMK som rykket ut til boligen på Nord-Karmøy for å gi livreddende hjelp. Barnet ble brakt til regionsykehuset i Haugesund der en lege erklærte det for dødt. Dermed ble politiet rutinemessig varslet.

— Unaturlig

Lensmann Reidar Gaupås på Karmøy sier at dødsfallet er unaturlig og at Riksadvokaten har innskjerpet at det skal foretas full etterforskning i slike saker.

I rundskrivet fra Riksadvokaten blir det argumentert med at både foreldre og samfunnet rundt må få et svar på hvorfor et barn dør brått og uventet.

Samtidig understreker han at politiet ikke ser noe mistenkelig med dødsfallet og at ingen er siktet i saken. Etter de kriminaltekniske undersøkelsene ble leiligheten tilbakelevert foreldrene. Barnet har ikke hatt sykdommer i forkant av dagens tragiske dødsfall.

Ikke avhørt

Operasjonsleder Magne Østebøvik sier politiet fikk melding om at en ambulanse hentet barnet på Karmøy ved 10-tiden torsdag. Han opplyser at det også er gjort undersøkelser rundt babyen på sykehuset.

Politiet har hatt samtaler med barnets far og mor, men de er ikke formelt avhørt, opplyser Østebøvik. Han sier politiets undersøkelser på sykehuset har gitt en foreløpig antydning om at babyen hadde vært død en time da den kom til sykehuset.