Mannen i midten av 20-årene som var på vei til arresten, klarte å rømme ut av politibilen, men snublet i flukten og endte opp kraftig forslått på sykehus isteden.

Han hadde fått for mye å drikke og var så ufin mot gjestene at utestedets vakter hadde gitt mannen klar beskjed om å forlate stedet. Men istedenfor å gjøre som han fikk beskjed om, ble han stående i døråpningen og plage vaktene med skjellsord, forteller operasjonsleder Jarle Utne-Reitan i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

— Til slutt forsøkte han å slå en vakt i ansiktet med knyttet hånd, men traff ikke. Da ble mannen lagt i bakken til patruljen vår kom, sier operasjonslederen.

Ulåst politibil

Klokka var litt over 23.30 da vaktene ikke så annen råd enn å kontakte politiet for å få hjelp.

Mannen var imidlertid rolig og ble tatt med i en politibil for å puttes i sentralarresten i Haugesund. Politiets plan var å opprette en anmeldelse og gi mannen bot når han skulle løslates etter en natt på glattcelle lørdag morgen. Men mannen var tydeligvis av en helt annen oppfatning.

For mens politipatruljen ventet på kolonnekjøring i Bømlafjordtunnelen, så mannen sitt snitt til å rømme. Han fant ut at døren på politibilen ved en inkurie ikke var låst.

Snublet med håndjern

— Men gleden over å ha rømt fra politipatruljen ble svært kortvarig. Betjentene la på sprang etter mannen, som nok fikk vansker med å løpe fort med håndjern på samtidig som han både skulle ha oppmerksomheten både fremover og bakover mot politibetjentene. Det endte med at mannen falt og slo seg så mye at han måtte hentes av ambulanse og legges inn på Stord sykehus med skade i et kne, sier Jarle Utne-Reitan.

Han forteller at mannen på et senere tidspunkt må svare for oppførselen sin. Anmeldelse er skrevet og saken etterforskes av Stord lensmannskontor. (©NTB)