Listhaug mener Norge er blitt mindre attraktivt

Ifølge innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp) sier migranter i Italia og Hellas at Norge er blitt strengt og mindre attraktivt og ikke et land de ønsker å reise til.

INNSTRAMMINGER: - Det er viktig å være tydelig på innstramminger, fordi dette er et marked styrt av menneskesmuglere, sier Sylvi Listhaug (Frp).
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

I mai kom det 195 asylsøkere til Norge, det laveste tallet på 19 år for den måneden. Listhaug mener politiske signaler har bidratt til å gjøre Norge mindre attraktivt å reise til, skriver VG.

Les også:

Les også

24 asylsøkjarar sveltestreikar på grunn av ventetida

— Alt som skjer her hjemme, blir lagt merke til. Mange ønsker å reise til Tyskland, men merkbart færre vil reise til Norge. Det er viktig å være tydelig på innstramminger, fordi dette er et marked styrt av menneskesmuglere.

UDI kommer trolig til å nedjustere sin prognoser for asylankomster kraftig når de kommer med nye anslag i midten av måneden, Men det er også andre faktorer som har stor betydning for hvordan situasjonen vil utvikle seg. Frp-statsråden sier det er vanskelig å planlegge.

Leder:

Les også

«De gode eksemplene viser at det er mulig å lykkes med integreringen»

Ingen kan spå helt sikkert hva som kan komme, slik vi så i fjor. Avtalen mellom Tyrkia og Hellas fungerer nå, men hva som skjer fremover er usikkert. Det er også usikkert hva som skjer med trafikken over Middelhavet fra Libya til Italia, forklarer hun.

Publisert
  1. Sylvi Listhaug
  2. Regjeringen
  3. Middelhavet
  4. Innvandring

Les mer om dette temaet

  1. Nordmenn mener innvandring er en større utfordring enn klimaet

  2. Fargespillteorien

  3. Velferdens uutholdelige knapphet

  4. Nei, det er ikke rasisme

  5. Et oppriktig forsøk

BT anbefaler

Nå blir dette skipet et vanlig syn i Bergen: – Vi gleder oss til å vise det frem

Hurtigruten blir ikke det samme fra 12. desember. Nå blir det nytt navn, noen nye skip og delvis batteridrift.

LES SAKEN