Hermstad innstilt som ny talsperson i MDG

Tidligere leder i Framtiden i våre hender, Arild Hermstad (51), er av en enstemmig valgkomité innstilt som ny talsperson i Miljøpartiet De Grønne.

Publisert Publisert

TALSPERSON: – Jeg ble med i MDG fordi vår politikk vil gi et rausere Norge, sier Arild Hermstad. Foto: SCANPIX

  • NTB
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Rasmus Hansson varslet i desember at han ikke ønsket gjenvalg som talsperson. Tre kandidater har vært aktuelle i jakten på ny talsperson: Farid Shariati fra Finnmark, Ståle Sørensen fra Buskerud og Arild Hermstad fra Bergen.

– Vi mener Hermstad med sine dype røtter i miljøbevegelsen og sitt genuine engasjement for klima- og miljøpolitikk, vil gi MDG en tydelig og troverdig stemme utad, inspirere innad og bidra til at vi utvikler og beholder eierskapet til våre kjernesaker i det norske politiske landskapet, sier valgkomiteens leder Elin Vigre.

MDG har en ledermodell med to talspersoner, en av hvert kjønn. Valgkomiteen mener partiets nåværende kvinnelige talsperson, Une Bastholm, bør fortsette.

– Jeg ble med i MDG fordi vår politikk vil gi et rausere Norge der flere får muligheten til å leve gode liv, med mer åpenhet og demokrati, og der Norge blir et foregangsland på miljø, sier Hermstad.

Talspersonene velges på MDGs landsmøte som foregår på Fornebu fra 11. til 13. mai.

Publisert