Venstre og KrF er enige med Høyre og Frp om å fortsette forhandlingene om en ny jordbruksavtale onsdag.

Næringspolitikerne fra de fire partiene gikk fra hverandre etter et to timer langt møte på Stortinget tirsdag kveld uten at det ble avklart hvordan landbrukspolitikken skal se ut.

De landbrukspolitiske talspersonene Pål Farstad fra Venstre og Line Henriette Hjemdal fra KrF ga begge uttrykk for at samtalene skjer i en god tone, og at det er fremdrift.

Årets jordbruksoppgjør er til behandling i næringskomiteen på Stortinget med åpent utfall. Det er ikke flertall for proposisjonen som landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) sendte til Stortinget fredag.

De fire partiene er enige om å møtes på nytt på Stortinget onsdag klokken 12.

Samtidig krever bondorganisasjonene at statens tilbud sendes i retur med klare føringer fra stortingsflertallet.

Kravet kom da organisasjonene møtte Stortingets næringspolitikere til høring tirsdag, skriver Nationen.

Staten og bondeorganisasjonene må finne den endelige løsningen sammen, slår organisasjonene fast. Da vil en avtale raskt komme på plass, ifølge leder Nils T. Bjørke i Norges Bondelag.

— Det bør kunne gå rimelig raskt. Vi fra landbrukets side er klare, sier Bjørke.

— Jo tydeligere Stortinget er, jo raskere kommer det til å gå, sier assisterende generalsekretær John Petter Løvstad i Norsk Bonde- og Småbrukarlag.

Landbruksminister Sylvi Listhaug (Frp) tilbød bøndene en økning på 150 millioner kroner fra i fjor, noe som bare er en tidel av bøndenes krav til ny landbruksavtale. Det ble brudd i forhandlingene 13. mai. (©NTB)