Han hilste de fremmøtte med sin vante gest, samlede hender løftet foran et bredt smil, og applausen fra de rundt 1.000 frammøtte på Eidsvolls plass overdøvet effektivt slagordene fra de få demonstrantene som ikke var på plassen for å juble.

Han høstet også enda mer jubel da han benyttet anledningen til å hilse velkommen til motdemonstrantene, som demonstrerer fordi de mener Dalai Lama bryter menneskerettighetene ettersom han har forbudt den internasjonale Shugden-bevegelsen, en buddhistisk gruppering som han selv tidligere var medlem av.

Dalai Lama understreket i en tale fra balkongen at hans besøk i Norge ikke er politisk, og at det derfor ikke er noe problem at han ikke får treffe noen i den norske regjeringen.

Ifølge Oslo-politiet er det ikke meldt om noen episoder i forbindelse med besøket ennå. Store politistyrker — inkludert antiterrorpolitiet - er utplassert i hovedstaden under Dalai Lamas besøk, men dette skal ikke gå ut over den vanlige operasjonskapasiteten, opplyser Oslo politidistrikt til NTB.

Også Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har iverksatt sikkerhetstiltak i forbindelse med besøket, som avsluttes fredag da Tibets åndelige leder drar videre til Nederland.