28-åringen ble pågrepet og siktet for falsk forklaring og satt på glattcelle i tre dager. Nå har mannens advokat Kim Gerdts levert en anmeldelse der han anklager den nå permitterte polititoppen og to andre politiadvokater for blant annet ulovlig frihetsberøvelse og grov uforstand i tjenesten, skriver VG.

«Rohde har psykisk bidratt til lovbrudd begått av andre, selv om hun ikke selv tok noen formelle beslutninger i saken», skriver Gerdts i anmeldelsen.

Han mener at Rohde frontet saken i mediene på en slik måte at klienten hans ble identifisert. Gerdts mener også at måten hans klient ble avhørt og ransaket på, ikke var i henhold til loven.

Hanne Kristin Rohde selv ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen, men skriver i en tekstmelding at det er opp til Spesialenheten for politisaker å vurdere den.

28-åringen ble anmeldt for falsk forklaring etter at politiet mente at hans forklaring i vitneavhør ikke kunne stemme. Han sa blant annet at han hadde sett den 16 år gamle jenta fra sin egen altan den kvelden hun forsvant.