Naboene ble evakuert over i en buss som var leid inn til formålet, men de får nå flytte tilbake.

Politiet har jaktet på mannen i midten av 30-årene siden tirsdag kveld. Ved 2-tiden ble letingen konsentrert om et område på Lambertseter etter at politiet fant ut hvem mannen var, og hvor han bodde.

Mannen skal ha truet med å sprenge Stortinget, og politiet etablerte natt til onsdag væpnet vakthold utenfor Stortinget på grunn av truslene. Dette vaktholdet fortsetter inntil videre, opplyser politiet onsdag morgen.

Store politistyrker

Den trusselmistenkte mannen hadde skuddsikker vest og bar på en tung bag da han sist ble sett.

De første meldingene om mannen kom like før midnatt natt til onsdag.

— Politiet søker etter en person som har fremsatt trusler. Mannen har tatt taxi fra Sandvika til Oslo. Drosjen satte av mistenkte på Lambertseter. Vi har kontroll på drosjen, men ikke mannen, skrev Oslo-politiet på sin Twitter-profil.

Alt tilgjengelig mannskap ble satt inn i søket etter mannen. Politihelikopteret har sirklet over Lambertseter store deler av natten.

Tok buss fra Hønefoss

Saken ble først meldt til Asker og Bærum politidistrikt etter at truslene ble overhørt på en buss mannen tok fra Hønefoss. Mannen satte seg senere i en drosje i Sandvika, som kjørte ham til Lambertseter i Oslo.

Politiet i Asker og Bærum bekrefter til NRK at en passasjer varslet politiet om at mannen kom med trusler om å sprenge Stortinget.

— Han meldte om at en annen passasjer på bussen fra Hønefoss til Sandvika skal ha kommet med trusler. Han skal blant annet ha sagt at han skulle sprenge Stortinget, sier operasjonsleder Marlow Grandalen i Asker og Bærum politidistrikt til NRK.

Mannen skal ha fremstått som ruset under bussturen.