Treåringen var frisk da hun ble født, men fem dager gammel fikk hun en væskefylt blemme i hodet. Etter undersøkelser hos fastlegen ble hun sendt til sykehuset i Tønsberg for å ta prøver. Hun hadde en virusinfeksjon, men ble sendt hjem igjen. Noen dager senere ble hun alvorlig syk.

— Vi fant henne helt blå. Hun hadde sluttet å puste, og vi måtte regelrett riste liv i henne, sier treåringens mamma, Mia Michelle Urdahl-Aasen (19) til Sandefjords Blad.

Cerebral parese

Linnea Angelica ble fløyet i helikopter til sykehuset, men hadde allerede fått en omfattende hjerneskade.

Norsk pasientskadeerstatning slår fast at hjerneskaden skyldes mangelfulle undersøkelser og forsinket behandling av viruset ved sykehuset i Tønsberg. Sykehuset har ikke protestert på dette.

Linnea Angelica har utviklet cerebral parese etter hjerneskaden og er 100 prosent medisinsk invalid. Hun kommer til å være pleietrengende resten av livet.

Høyere erstatning?

Advokatfullmektig Ann-Iren Skjelbred, som har jobbet med treåringens sak, opplyser at de ikke uten videre vil godta Norsk pasientskadeerstatnings forslag om 7,7 millioner kroner i erstatning.

— Vi vurderer om enkelte av erstatningspostene bør settes høyere på grunn av det omfattende pleie- og omsorgsbehovet. I tillegg ser vi på tredjepersonstapet, det vil si mors tap som følge av dette, som ikke er vektlagt godt nok i erstatningen. Hennes hverdag etter dette dreier seg utelukkende om omsorg for barnet, hun har vært nødt til å forsake utdanning og arbeid, sier Skjelbred til Sandefjords Blad.