Observasjonen av den terrorsiktede 33-åringen startet onsdag. Det regnes ikke lenger som tvangsobservasjon, siden han har gått med på det.

— Han sier til oss at han egentlig syntes det var ganske greit. Han sier at han oppfatter seg selv som en sosial person og at det var interessant å bli kjent med de personene som var til stede på observasjonen, sier forsvarer Odd Ivar Grøn til VG Nett.

- Et fint avbrekk

Grøn har snakket med Breivik om hans opplevelser av observasjonen i forbindelse med et nytt avhør på politihuset i Oslo torsdag.

— Breivik sa at han følte seg litt sliten etterpå fordi det var så mange å bli kjent med, men at det var et fint avbrekk i den vanlige isolasjonen. Han er glad for å få litt nye impulser, sier Grøn.

Til sammen ti personer var til stede på observasjonen onsdag.

De er delt i to dagskift på fire personer, mens de to siste observerte ham om natten.

Snakket og så på TV

Breivik har tidligere gitt uttrykk for at han ikke så fram til observasjonen fordi han fryktet det ville bli en kunstig situasjon og at det ville bli vanskelig å forberede seg til rettssaken.

Til forsvareren har Breivik sagt at han brukte mesteparten av onsdagen til å prate med dem som er medisinsk ansvarlige for observasjonen. De hadde også sett litt på TV.

Den siktede og helsepersonellet som observerer ham sitter inne i det samme rommet på cirka 60 kvadratmeter som er spesialinnredet for oppdraget.