• Jeg er ikke enig med dem som sier regjeringen og jeg har glemt Bergen i dette budsjettet. Tvert imot, byen kommer godt ut, sier statsminister Erna Solberg (H).

— Bergenspolitikerne har all grunn til å være fornøyd.

— Men både dine partifeller og opposisjonen klager over at de har fått mange hundre millioner færre kroner å rutte med. Nå vil de har mer, som storby, med de ekstra problemer det medfører.

- Vi leverer mye

— Ja, men det er slik at noen ganger kommer det mer skatt inn, og noen ganger mindre. Lokalpolitikerne må forholde seg til det. For øvrig har aldri hørt noen klage de årene de får mer penger.

— Universitetet i Bergen klager over at de ikke får penger til å åpne utstillingene på museet, når opprustingen av bygget står ferdig neste høst. Kanskje det kan forhandles her?

— Til det vil jeg si, vi leverer mye på det vi har lovet å levere, men vi kan ikke leverer på alt.

Vestlandsjubel

— Hva med Vestlandet som landsdel, har de grunn til å juble?

— Ja, det vil jeg si. Og det inkluderer politikerne i Bergen., Vi satser stort på infrastruktur om samferdsel. Endelig kommer vi i gang med E 39 mellom Bergen og Os, og en rekke andre samferdselsprosjekter er på vei, som planlegging av det nye Sotrasambandet.

— Så samlet sett mener jeg både Bergen og Vestlandet har grunn til å være godt fornøyd med det budsjettet vi har lagt frem i dag, sier statsminister Erna Solberg.