Politiet på Romerike fikk melding om ranet klokken 23.06. En maskert mann kom inn på stasjonen, slo til en mannlig ansatt i hodet og truet ham med en pistol.

Både hundepatruljer og politihelikopteret ble satt inn i letingen etter ransmannen natt til mandag, men letearbeidet ble trappet ned ved 2-tiden.

— Tiden jobber mot oss. Vi vet ikke annet enn at mannen rømte fra stedet til fots, og vi har ikke opplysninger om noen rømningsbil, sier operasjonsleder Svein Arild Hallås i Romerike politidistrikt til NTB.

Ifølge operasjonslederen var det kun en mann på jobb under ranet. Det var heller ingen andre kunder til stede på stasjonen.

— Han ble sendt til legevakten for sjekk, med det var ikke snakk om alvorlige skader, sier Hallås.

Ransmannen, som politiet antar er en ung mann, beskrives som slank og om lag 180 centimeter høy. Han hadde lys grå hettegenser og mørke bukser under ranet. Det er uklart om ransmannen sa noe under ranet, og politiet kan derfor ikke si noe om nasjonalitet.

— Det er vanskelig å si noe om dialekt eller nasjonalitet. Hele ansiktet var tildekket, sier operasjonslederen til Romerikes Blad.

Krimteknikere gransket natt til mandag videoer fra overvåkingskameraene på bensinstasjonen.