Det opplyser Gudbrandsdal politidistrikt på Twitter. Pågripelsen foregikk uten dramatikk over åtte timer etter at politimannen ble skutt.

— Gjerningsmannen vil bli fraktet til arresten i Lillehammer der det vil bli foretatt en legeundersøkelse av ham før vi går videre, sier politistasjonssjef Bjørn E. Bergundhaugen i Lillehammer til NTB.

Politiet fant et våpen i boligen under pågripelsen, men mannen var ikke bevæpnet da han overga seg. Pågripelsen fant sted klokken 04.45.

— Han ville ikke overgi seg og svarte ikke på våre henvendelser, så vi valgte til slutt å aksjonere og gå inn i boligen. Det hele skjedde uten skade på verken person eller eiendom, og det ble ikke løsnet skudd, sier Bergundhaugen.

Omringet bolig

Store politistyrker hadde i flere timer omringet huset til den 69 år gamle mannen. Det lokale politiet fikk bistand fra både politiet på Lillehammer og Beredskapstroppen samt Forhandlertjenesten fra Oslo politidistrikt.

En kvinne som var leieboer i underetasjen i boligen, ble evakuert.

Foranledningen til aksjonen var en hendelse på et legekontor på Vinstra i Gudbrandsdalen onsdag kveld. Politiet ble tilkalt til legekontoret etter at personalet reagerte på oppførselen til mannen som var inne til konsultasjon.

Da politipatruljen ankom kontoret, hadde mannen dratt. Patruljen kjørte rundt i området for å prøve å lokalisere mannen og fant ham etter en times tid i huset hvor han bor.

Ikke alvorlig skadd

I forbindelse med at patruljen prøvde å ta kontakt med mannen, ble en politimann skutt med hagle og skadd. Skadeomfanget er uklart, men sykehuset opplyser at tilstanden er stabil. Skyteepisoden fant sted klokken 20.35.

Politimannen ble først fraktet til Lillehammer sykehus og deretter i luftambulanse til Oslo universitetssykehus.

Bergundhaugen bekrefter overfor NTB at politimannen hadde på seg skuddsikker vest, noe bidro til at skadene ikke ble mer alvorlige.

— Det er normal standardutrustning i slike tilfeller, bekrefter han.

Folk i området ble bedt av politiet om å holde seg innendørs og låse døren ettersom politiet betraktet 69-åringen som svært farlig og ustabil.