Sykehusstreiken trappes ytterligere opp

35 leger og psykologer ved tre sykehus tas ut i streik fra fredag. Til sammen vil da 533 medlemmer ved tolv sykehus være i streik.

Publisert Publisert

– Tvungen lønnsnemnd løser ikke nødvendigvis noe som helst. Da risikerer vi bare en situasjon med stor uro i sykehusene i lang, lang tid. Det er svært alvorlig, sier forhandlingsleder Rune Frøyland i Akademikerne helse. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

  • NTB
  • Torunn A. Aarøy
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

De 35 som tas ut fredag morgen, jobber ved Helse Bergen, St. Olavs hospital og Oslo universitetssykehus, opplyser Akademikerne.

I Bergen tas 13 medlemmer ut ved Haukeland. De fleste er leger.

Dermed blir 61 ute i streik i Helse Bergen.

De som tas ut fredag er blant annet ansatte ved Nevroklinikken, Yrkesmedisinsk avdeling, Kirurgisk Serviceklinikk, Ortopedisk klinikk og Avdeling for fysikalsk medisin og rehabilitering.

Som planlagt

– Dette er en planlagt utvidelse hvor vi er ute etter å ramme arbeidsgiver og sentrale prosesser i foretaket samtidig som det i minst mulig grad skal affisere pasientene, sier tillitsvalgt på Haukeland, Christopher Elnan Kvistad.

Øyeblikkelig hjelp, kreft, barn, psykisk helse og rus er skjermet fra streiken.

Skal ramme arbeidsgiver

– Uttaket er designet for å ramme arbeidsgiver maksimalt, mens pasientene skjermes så langt som mulig, sier forhandlingsleder Rune Frøyland i Akademikerne helse.

– Opptrappingen setter ikke liv og helse i fare. Akuttbehandling, kreftbehandling, psykisk helse og barn er skjermet, fortsetter han.

Streikende leger utenfor Ullevål sykehus i Oslo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Forhandlingslederen mener streiken bare kan løses gjennom dialog og forhandlinger med motparten Spekter.

– Spekter vet hva som må til. Tvungen lønnsnemnd løser ikke nødvendigvis noe som helst. Da risikerer vi bare en situasjon med stor uro i sykehusene i lang, lang tid. Det er svært alvorlig, sier Frøyland.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Sykehuslegene forberedt på å streike lenge

  2. Flere leger går ut i streik

  3. 24 operasjoner rammet av streik

  4. Én streikende lege fikk avlyst alle operasjoner

  1. Helse Bergen
  2. Streik