100 kan miste jobben i TV 2

TV 2-ledelsen klarer ikke å komme i mål ved hjelp av frivillige sluttpakker. Nå skal den nye organisasjonen settes opp, og 106 personer blir overtallige.

Publisert Publisert

KREVENDE: De dårlige tidene har nådd TV 2. Mye tyder på at det blir masseoppsigelser blant de ansatte ved «hovedkontoret» på Nøstet. Foto: Rune Sævig /

  • Kjetil Gillesvik
  • Anders Haga
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

Natt til lørdag, ved midnatt, gikk fristen for å søke sluttpakke ut i TV 2. Den hadde da blitt utsatt med en måned etter at bare 64 ansatte meldte seg etter første runde.

I dag melder TV 2 at 71 medarbeidere har så langt fått innvilget sine søknader om sluttpakke. Det er åtte opp fra sist, men samtidig langt under målsettingen. På et allmøte den 29. september i år opplyste ledelsen at 177 ansatte ville miste jobben.

Skal bli 177 færre

Organisasjons- og kommunikasjonsdirektør i TV2, Sarah Willand, sier selskapet nå går videre med å bemanne den nye organiseringen som skal på plass i TV2.

- I den delen av prosessen vil vi jobbe videre for å få til frivillige løsninger på individuell basis.

- Vil de som ikke får sin plass i den nye organiseringen få styrte sluttpakker?

- Ja, det vil bli overtallige.

- Vil det være samme tilbud som de frivillige sluttpakkene?

- Det vi har sagt hele tiden er at når vi starter bemanningsprosessen vil de økonomiske rammene være strammere enn i dag. Det vi mener er viktigst er å føre dem som rammes over i nytt arbeid. Da vil omstillingsstøtte være det vitktigste virkemiddelet i så måte.

Flere i Bergen

Til nå har det vært en overvekt av personer i Oslo som har søkt om sluttpakker. TV2-ledelsen har tidligere sagt at man skal bemanne ned like mye i begge redaksjonen.

På spørsmål om det vil bli overvekt av styrte sluttpakker i Bergen, svarer Willand:

- Det vi har sagt er at vi fortsatt styrer mot en balanse mellom Oslo og Bergen når det gjelder funksjoner. Men hvem som vil bekle de ulike stillingene er det for tidlig å si noe om da vi enda ikke vet hvem som blir overtallige.

I en pressemelding tidligere mandag, skrev Willand følgende:

– Vårt ønske om å oppnå størst mulig grad av frivillighet består, men som vi har vært tydelige på hele veien opererer vi nå innenfor en vesentlig strammere økonomisk ramme. Vi vil gjøre alt vi kan for å komme i mål med så mange frivillige løsninger som mulig, sier hun.

MOTBAKKE: TV 2-sjef Olav T. Sandnes må ta i bruk sterkere grep for å få ansatte i kanalen til å gå. Foto: Emil Weatherhead Breistein, NTB scanpix

Basert på opplysninger som er kommet frem tidligere betyr dagens melding at ledelsen mangler 106 ansatte på å nå målet sitt. I slutten av september varslet ledelsen på et møte i Bergen at staben skal slankes med 177 færre ansatte.

Styrte sluttpakker

Klubbleder Henrikke Helland uttalte til BT lørdag at ledelsen fortsatt tar sikte på å komme i mål med frivillige løsninger, men at neste steg nå blir såkalte «målrettede sluttpakker», der enkeltmedarbeidere får beskjed om at det ikke er funnet plass til de i den nye organisasjonen som skal etableres.

– Disse vil så få et tilbud om sluttpakker, men signalet fra ledelsen er at disse pakkene vil ha mindre økonomisk verdi og en annen innretning enn de som vært til nå, sa Helland.

SLUTTEN: Klubbleder Henrikke Helland har tidligere uttalt at ledelsen planlegger å sette i gang en prosess med styrte sluttpakker Foto: Adrian B. Søgnen

Tidligere har TV 2-ledelsen opplyst at halvparten av kuttene skal skje i Bergen. Så langt har de fleste som har tatt sluttpakke hatt arbeidsplassen sin i Oslo.

–  Det henger sammen med arbeidsmarkedet, som er helt annerledes i Oslo enn i Bergen, særlig når det kommer til TV-bransjen. De fleste som har sluttet, har hatt annet arbeid å gå til, uttalte nylig klubbleder Henrikke Helland til BT.

BT har heller ikke lykkes med å få tak i TV 2-sjef Olav T. Sandnes.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. TV 2 ikkje i mål med sluttpakker

  2. Klubbleder i TV 2 spår masseoppsigelser

  3. Dårlig stil, TV 2!

  4. TV2 er et synkende skip

BT anbefaler

Skyss ringes ned av fortvilte kunder. Slik svarer busselskapet.

Når tar streiken slutt? Dekker Skyss taxi? Og får man penger hvis man har betalt for månedskort? Skyss svarer.

LES SAKEN
  1. TV 2