Norwegian-fly punkterte under avgang - kretset over Jæren i over tre timer

Flyet tok av fra Sola i Stavanger klokken 13.17 og kretset over Jæren i nesten fire timer. Klokken 16.49 landet det trygt på Sola igjen.

LANDER: Flyet som punkterte under avgang fra Sola klokken 13.17, landet trygt på flyplassen igjen ved 16.50-tiden.
  • Andreas Askildsen
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

– Landingen foregikk hel uten dramatikk. For utenforstående som så landingen, opplevdes det nok som en helt vanlig landing, sier lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen til Aftenbladet.

Totalt var det 185 passasjerer om bord, pluss mannskap.

Nytt fly på vei

Astrid Mannion-Gibson, pressekontakt i Norwegian, bekrefter at de vil sende passasjerene med et nytt fly i løpet av kvelden.

– Nå vil passasjerene bli tatt hånd om på flyplassen. De får en brief om det som har skjedd og vil få tilbud om å bli med et annet fly til Las Palmas. Jeg vet foreløpig ikke når dette vil ta av fra Sola, sier Mannion-Gibson til Aftenbladet klokken 17.15.

– Hvordan følger dere opp passasjerene etter en slik hendelse?

– Det som vanligvis skjer er at pilotene briefer passasjerene om det som har skjedd. Vi forstår veldig godt at passasjerer kan ha opplevd situasjonen som ubehagelig, sier Mannion-Gibson og understreker at flyet foretok en kontrollert sikkerhetslanding, ikke en nødlanding, da det returnerte til Sola.

FLYET: Ved 16-tiden foretok flyet en lav overflygning over flyplassen for at teknisk personell på bakken fikk gjort en visuell inspeksjon av det punkterte hjulet.

Returnerer til Sola

Flyet skulle til Las Palmas, men sirklet over Jæren i over tre timer. Dette ble gjort for å redusere landingsvekten.

– Nå brenner de av drivstoff. De kunne flydd til Las Palmas, men velger i stedet å lande i Stavanger slik at vi kan få undersøkt maskinen og sende passasjerene med et annet fly, sa Mannion-Gibson tidligere i ettermiddag.

Ved 16-tiden gjorde flyet en lav overflygning over flyplassen. Dette for at teknisk personell på bakken skulle få gjort en visuell observasjon av flyet.

Flyet brenner nå av drivstoff for å redusere landingsvekten.

Økt beredskap

Lufthavnsjef Leif Anker Lorentzen ved Stavanger lufthavn, Sola, bekreftet i ettermiddag at flyplassen har økt beredskap når flyet returnerte.

– Vi følger faste rutiner og har økt beredskap om de ønsker å returnere til Sola for å foreta en såkalt sikkerhetslanding.

Publisert