Den drepte ble funnet død på Nidarvoll i Trondheim. Politiet er svært tilbakeholdne med informasjon og vil ikke uttale seg om når drapet skal ha skjedd, når avdøde ble funnet eller når siktede ble pågrepet, skriver adressa.no.

Politiet vil heller ikke uttale seg om dødsårsaken.

— Vi etterforsker saken for fullt og håper å få flere svar i løpet av kvelden og natten, sier jourhavende jurist Marianne Høyer i Sør-Trøndelag politidistrikt til adressa.no.

Den pågrepne mannen er også i 40-årene. Han er siktet for forsettlig drap, opplyser Høyer til NTB.

— Mannen som er drept, er en nordmann i 40-årene. Utover det kan vi ikke si noe før vi har fått vurdert opplysningene som er kommet inn, sier Høyer.

Holder kortene tett til brystet

Politiet startet etterforskningen av saken fredag ettermiddag. En nabo sier til adressa.no at krimteknikere fra politiet kom til stedet i 20-tiden fredag kveld. En annen nabo sier han så politiet ta med en ung mann ut fra huset klokken 16.40. — Vi etterforsker saken for fullt og håper å få flere svar i løpet av kvelden og natten, sier Høyer i 21.30-tiden.

- Hvor sikre er dere på at dere har tatt riktig gjerningsmann?

— I og med at vedkommende er siktet for drapet foreligger det skjellig grunn til mistanke, sier juristen.

Politioverbetjent Geir Ole Momyr vil ikke si om det er noen relasjon mellom avdøde og siktede.

— Vi er foreløpig veldig tidlig i etterforskningen. Vi kommer til å avslutte arbeidet i kveld og ta det opp for fullt lørdag morgen, sier Momyr.

Den drepte ble obdusert sent fredag kveld på St. Olavs hospital.

Ble kontaktet av vitne

Etter det adressa.no erfarer ble politiet kontaktet av et vitne fredag ettermiddag. Opplysningene de mottok gjorde at politiet rykket ut til åstedet. Etterforskere fra politiet undersøkte fredag kveld huset der avdøde ble funnet.

Det er foreløpig ikke tatt stilling til om eller når siktede skal varetektsfengsles. Avdøde er fraktet fra åstedet og skal obduseres så raskt det lar seg gjøre.

Mannen ble funnet drept i en bolig i et boligområde på Nidarvoll, ikke langt unna Nidarvoll skole. Like i nærheten ligger også en filmutleier. Innehaver Farshid Sardari har drevet denne siden 2006, og han reagerte sterkt på nyheten om at en mann var funnet drept i nabolaget.

— Det er grusomt. Jeg har en kone som jobber her om kveldene, nå vet jeg ikke om jeg tør la henne jobbe her sent lenger, sier Sardari.

— Det som er betryggende er at en person er pågrepet, legger han til.

BOLIGOMRÅDE: Mannen ble funnet drept i en bolig i et boligområde på Nidarvoll i Trondheim.
SCANPIX