Aps sentralstyre møtes 2. januar

Møtet i Arbeiderpartiets sentralstyre i kjølvannet av varslersakene vil finne sted 2. januar, bekrefter partisekretær Kjersti Stenseng.

Publisert Publisert

Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre har kalt inn til sentralstyremøte 2. januar 2018. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

  • NTB
  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over to år gammel

Møtet var, ifølge VG, satt til 8. januar, men på grunn av varslene mot nestleder Trond Giske har partileder Jonas Gahr Støre valgt å kalle inn sentralstyret på nyårets første arbeidsdag.

– Arbeiderpartiet er inne i en veldig krevende situasjon. Det er vanskelige saker, aller mest for dem som er berørt, skriver Stenseng i en tekstmelding til avisen.

Hun vil ikke kommentere hvorvidt partiet har fått inn flere varsler i løpet av julen. Giske har vært sykmeldt siden 22. desember.

– Av hensyn til de berørte og for at vi skal kunne ha en god prosess videre, vil jeg ikke kommentere hvorvidt vi har fått nye saker eller hvem de eventuelt er rettet mot, svarer Stenseng til VG.

Lille julaften opplyste Støre til NTB at det blir kalt inn til møte «rett over nyttår». Da sa han følgende om hensikten med sentralstyremøtet:

– Det er en alvorlig situasjon for oss. Jeg innkaller sentralstyret for å oppsummere situasjonen rundt varslene vi har mottatt og vår håndtering av dem. Jeg vil der også gi min vurdering av de valg vi bør ta.

Sentralstyremøtet vil bli fulgt av et ekstraordinært landsstyremøte i slutten av januar.

Publisert