Ni demonstranter pågrepet

Åtte dansker og en svenske som var på vei til demonstrasjonen mot Verdensbanken ble pågrepet av politiet i dag tidlig.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 20 år gammel

De ni ble ifølge Politidirektoratets pressevakt Wemunn Aabø innbrakt av politiet for å hindre at det begås mulige straffbare forhold i forbindelse med Verdensbankens ABCDE-konferanse i Oslo som startet mandag. Aabø vil ikke utdype ytterligere om hvor og hvordan pågripelsene foregikk.

Studerte pass

Ifølge Anders Pedersen i organisasjonen Globale Rødder skal Oslo-politiet ha stoppet en buss med 40 personer om bord på en rasteplass i Follo. Der skal et mannsterkt politioppbud ha studert demonstrantenes pass i 45 minutter, før ni passasjerer ble plukket ut og kjørt bort.

— Det er ren sjikane fra politiets side. Vi har ikke fått noen informasjon om bakgrunnen for pågripelsene, sier Pedersen til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

TV-ansatt pågrepet

Blant de pågrepne skal det være en kvinne som arbeider for den venstreorienterte fjernsynskanalen TV-Stop i København, som var med for å filme demonstrasjonene.

Ni utenlandske statsborgere som ble anholdt under politiets grensekontroll søndag, ble alle løslatt i løpet av kvelden. Den svenske 18-åringen som ble anholdt lørdag, er derimot sendt hjem. Han er siktet for mordbrann i Sverige.

(NTB)

Publisert