Undersøkelse: Friluftsliv og natur gir den beste sommerferien

Seks av ti nordmenn skal feriere i Norge i sommer, og halvparten av dem skal på hytta. Her er det fotturer og friluftsliv som lokker, viser ny undersøkelse.

Publisert Publisert

POPULÆRT: Å tilbringe tid i skog og fjell er blant de mest populære sommerferieaktivitetene. Her fra Norefjell-Eggedalsfjella på turstien til Høgevardehytta (1400 meter over havet) i Buskerud. Foto: Erik Johansen / NTB scanpix

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

Fire av fem nordmenn drar på sommerferie i 2016, viser en undersøkelse TNS Gallup har utført for NHO Reiseliv.

Av dem skal seks av ti feriere i Norge. Nesten like mange sier de vil feriere i et annet land i Europa, mens én av ti ferierer utenfor Europa.

Les også:

Les også

Faller disse rekordene i sommer?

Hele 72 prosent av de spurte mener at den beste sommerferien inneholder turer og naturopplevelser.

— Undersøkelsen bekrefter at det å være i fysisk aktivitet er en viktig del av ferien for mange. Der har Norge mye å by på enten det er downhill-sykling på Hafjell, zip-line i Holmenkollen eller ribb-turer i Lofoten, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

Mange setter også pris på late dager på hytten, tid med familie og venner og dager fylt med mat- og drikkeopplevelser, kommer det frem i undersøkelsen.

Friluftsliv sentralt i ferien

I Norge er Østlandet det mest populære reisemålet. Nesten halvparten oppgir at de skal tilbringe ferien i Akershus, Oppland, Telemark, Oslo, Buskerud, Hedmark, Vestfold eller Østfold. Dernest følger Vest-Norge, hvor 33 prosent oppgir at de skal reise til.

Les også:

Les også

Denne badeplassen i Bergen er blant de to ypperste på Vestlandet

Å være ute i skog og fjell er de mest populære sommerferieaktivitetene i Norge, ifølge undersøkelsen. Fottur i skog og mark eller langs kysten, tur i nærmiljøet, fottur i fjellet, sykkelturer, sopptur og bærtur er de aktivitetene de fleste oppgir at de vil gjøre i sommerferien.

Halvparten av dem som skal feriere i Norge, skal på hytten.

— Mange nordmenn tilbringer gjerne hele ferien på hytten, enten det er på fjellet eller ved sjøen. Det sier litt om nordmenns forkjærlighet til hyttelivet når flere foretrekker hytteferie fremfor cruise eller charterferie – hvis de kunne velge, sier Devold.

Les også:

Les også

Her var det heitast i landet

Hytte hjemme – hotell i utlandet

Det er fortsatt folk fra Oslo og Akershus som planlegger lengst ferie. Her planlegger 46 prosent ferie på tre uker eller mer.

Mens folk som ferierer i Norge gjerne velger hytten, velger seks av ti utenlandsreisende hotell når de skal på ferie.

Fysisk aktivitet og friluftsliv er populære sommeraktiviteter i Norge, men de som skal til utlandet oppgir at de reiser utenlands for å sikre seg sol og varme, storbyferier, kultur-, mat— og vinopplevelser.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. Disse sommerrekordene kan vi slå i år

  2. Alle badeplasser i Bergen har fått godkjentstempel

  3. Heitast i landet

  4. - Vêret oppfører seg uvanleg

BT anbefaler

Skal du ha konfirmasjon i helgen? Disse reglene gjelder nå.

Bergen forbyr private sammenkomster med over 20 personer. Det betyr ikke at du må avlyse.

LES SAKEN
  1. Sommer
  2. Ferie
  3. Friluftsliv
  4. Hytte