Søviknes avhørt i dag

Terje Søviknes ble avhørt av politiet i Porsgrunn tirsdag, i forbindelse med at han er mistenkt for seksuelt overgrep mot en 16-åring.

Publisert Publisert

Terje Søviknes syntes politiavhøret i dag gikk bra. Det forteller hans advokat, Oscar Ihlebæk, til Bergens Tidendes nettutgave. Han var selv ikke til stede under avhøret, men har snakket med sin klient etterpå. Ihlebæk har ennå ikke fått innsyn i politidokumentene i saken.

— Jeg har fortalt til politiet om hva som faktisk skjedde på den ulykksalige lørdagskvelden i Langesund, som har fått så store og tragiske konsekvenser for mange mennesker, sier Søviknes til NTB.

Fremskrittspartiets tidligere nestformann vil ikke si noe mer om innholdet i eller omstendighetene rundt avhøret, eller hvor lenge det varte.

Terje Søviknes kom til avhøret i Porsgrunn uten at mediene var til stede.

— I og med at han selv ønsket en viss skjerming, har vi vært bevisste på det og forsøkt å gjennomføre det, sier politiadjutant Inger Mysen Conradsen ved Porsgrunn politidistrikt til NTB.

Conradsen utelukker ikke at han kan bli innkalt til flere avhør. Politiet har avhørt flere vitner i saken, og kan også komme til å innkalle flere.

Inger Mysen Conradsen regner med at den vesentlige delen av politiets etterforskning vil være ferdig i slutten av denne uken eller begynnelsen av neste. Da vil politiet sende sin innstilling til statsadvokaten, som tar den endelige avgjørelsen om det blir tiltale eller henleggelse.

Politiet i Porsgrunn etterforsker saken på eget initiativ, etter at det ble kjent at en ung jente hevdet at hun ble utsatt for et seksuelt overgrep av en Frp-topp under FpU-landsmøtet i Langesund i fjor vinter. Forrige mandag innrømmet Terje Søviknes at han hadde hatt sex med jenta, som da var 16 år, men hevdet at det skjedde frivillig.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Bergen tør ikke, men det gjør Askøy.– Litt rart at kommunene gjør ulike valg.

Mens Askøy har tatt i bruk Vigiloappen i høst, mener Bergen kommune at den fortsatt ikke er trygg nok.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. – Det skjedde etter at skjenkestoppen ble innført

  2. – Laila Bertheussen hadde en giftig og mektig heiagjeng. Den har iallfall ikke bremset henne.

  3. Nina (19) – Jeg ble virkelig rystet av denne hendelsen på bussen

  4. Funnet med store hodeskader i Fana: – Han kom mot meg med en stang eller et kubein

  5. Stortalentet fra Bergen slår Warholms tider

  6. Sjukeheimstilsett koronasmitta