Imponerende bildekvalitet

— Brukeropplevelsen er rett og slett deilig.

Publisert Publisert

Kompakte systemkameraer uten speil blir stadig mer populære, og utvalget av kameraer og objektiver vokser.

Sony NEX-6 som ble annonsert på Photokina i fjor høst koster rundt 6000 kroner, og plasserer seg mellom NEX-5R ogNEX-7 i Sonys hierarki av speilløse systemkameraer.

Les hele testen på Akam.no:

1. Fysisk

2. Praktisk bruk

3. Bildekvalitet

4. Oppsummering og Konklusjon

NEX-6 er et hastighetsmonster, har innebygget elektronisk søker og imponerende videomuligheter. Dessuten har Sony har bremset seg selv i megapikselracet og lagt inn en 16 megapiksels bildebrikke i NEX-6.

Nex61-NuKrGExhNN.jpg Foto: SONY

NEX-6 leverer godt på veldig mange punkter. Den har en veldig god automatisk hvitbalanse, og fargegjengivelsen er på noen punkter fantastisk bra.NEX-6 gir skarpe og fine bilder, og vi ville ikke hatt noen problemer med å ta i bruk høye ISO-verdier som 1600 og 3200. Et av bildene vi har vist i denne testen er tatt på ISO6400, og vi syns støyen i dette tilfellet langt i fra er sjenerende.

Selve brukeropplevelsen man får av å kunne holde et så kompakt kamera som NEX-6 i hånden og samtidig se at det produserer veldig gode bilder — det er rett og slett deilig.

At det er godt å jobbe med, samt responsivt og kjapt, gjør at NEX-6 blir tatt med ut på turer hvor undertegnede egentlig hadde tenkt til å ta med nyervervelsen Canon 5D Mark III.

NEX-6 er selvsagt ikke det samme profesjonelle verktøyet som speilreflekskameraer beregnet på yrkesfotografer, men i svært mange tilfeller gjør NEX-6 jobben.

Hvordan står så NEX-6 sammenlignet med NEX-7? Vel, faktum er at NEX-6 framstår som et mer moderne og framtidsrettet kamera enn hva NEX-7 er per dags dato. Vi kan ikke helt se hvem som kommer til å kjøpe NEX-7 framfor NEX-6 for øyeblikket, med mindre høy oppløsning på 24 megapiksler er et stort behov.

Veldig god autofokus

Med NEX-6 får du veldig god autofokus, bedre brukervennlighet, nye muligheter i form av WiFi og apps, samt større ISO-rekkevidde. Det ser ut som NEX-6 er en syntese mellom NEX-7 og NEX-5R, og vi liker det.

Sonyobjektiv-_3uceHkCRk.jpg Foto: SONY

En annen stor fordel ved å bruke Sonys NEX-system, er den enorme tilgangen på objektiver. Foruten objektivene som er tilgjengelig for NEX sin E-fatning, kan du ved adapter bruke Sonys objektiver med A-fatning, i tillegg til Canon— og Nikon-objektiver.I praktisk bruk står Sony NEX-6 igjen som et svært brukervennlig kamera, og vår tid i testrommet med kameraet gjør oss sikre på at NEX-6 er et mye bedre kjøp enn storebror NEX-7. Kameraet gir etter det vi kan se både skarpere og mer støyfrie bilder. Anbefales!

Les hele testen på Akam.no

Sony NEX-6. Spesifikasjoner og konkurrenter:

 Sony NEX-6Sony NEX-7Olympus OM-D E-M5
Oppløsning16,1 megapiksler24 megapiksler16,1 megapiksler
BrikketypeCMOSCMOSLive MOS
Brikke-størrelse23.5 x 15.6 mm (APS-C)23.5 x 15.6 mm (APS-C)17.3 x 13.0 mm(mFT)
Videooppløsning1920 x 10801920 x 10801920 x 1080
Batterikapasitet360 bilder350 bilder330 bilder
RAW-støtteJaJaJa
Priserca kr 6000,-ca kr 7400,-ca kr 6980,-
Publisert
BT anbefaler

Se Ballspark: Pamer rystet over Brann-sjefenes håndtering

Få med deg sendingen.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Her blir Nilsen rørt av tanken på sin nære kollega: – En jeg kan gå i krigen med

  2. Om morgenen var både datteren og bilen vekke. Så ble jenten funnet med to i promille.

  3. Forbereder seg på strenge smitte­tiltak gjennom hele skoleåret

  4. Kaller stengingen av Bryggen og Torget «en uomtvistelig suksess». Nå vil byrådet stenge mer.

  5. Kjempenedtur for Åsane – raknet like før slutt mot serielederen

  6. Sportssjefen vil ikke gi seg – uklart hvem som trener Brann