Årets beste TV-modeller kåret

Her er TV-ene EISA mener du bør kikke nærmere på.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

Hvert år kårer EISA, European Imaging and Sound Association, de beste produktene innen blant annet TV, Hi-fi og hjemmekino.

Juryen bak prisutdelingen består av ekspertgrupper som representerer 50 fagblader fra rundt 20 europeiske land, deriblant norske Watt. Kåringene er basert på journalistenes og redaktørenes egne testerfaringer.

LG gjør det skarpt

LG-55LB870V. Foto: Ole Henrik Johansen

Nå er vinnerne for 2014 klare. I kategorien beste smart-TV gikk prisen til LG 55LB870V, en modell som fikk god omtale iHardwares anmeldelse av TV-en tidligere i sommer.I likhet med Hardwares anmelder var også EISA begeistret for det nye WebOS-operativsystemet TV-en leveres med, som juryen mente gir en både rask, intuitiv og enkel brukeropplevelse.

Dette var imidlertid ikke den eneste prisen LG stakk av med. Selskapet fikk også prisen for beste «high end»-TV, med sin 77 tommer store modell 77EC980V.

LG 77EC980V. Foto: Rolf B. Wegner, Hardware.no

Som hardware.no meldte i juni har denne modellenbåde 4K-oppløsning, OLED-panel og kurvet form, men så er også prislappen på godt over 200 000 kroner når den dukker opp i Norge.EISA-juryen mente TV-en tilbyr imponerende bildekvalitet, særdeles bra sortnivå og lysstyrke, og knivskarpe bilder ved bevegelse. I tillegg skal oppskaleringen til 4K-oppløsning fra HD-oppløsning være meget god på TV-en.

Samsung ikke glemt

Samsung-NESari6JH2.jpg

LGs erkekonkurrent og verdens største TV-produsent, Samsung, ble ikke overraskende også tilgodesett med en EISA-pris. Samsungs 55-tommerUE55H7000fikk nemlig prisen for den beste TV-en med «vanlig» 1080p-oppløsning.Ifølge EISA har TV-en presis fargegjengivelse, høy kontrast og jevn og detaljert gjengivelse av bevegelse.

EISA trekker også frem de mange innstillingsmulighetene til TV-en, som gjør at du kan tilpasse bildet til alle mulige personlige preferanser. I tillegg skal TV-en også være svært brukervennlig.

LES OGSÅ:

Slik gjør du TV-en til et underholdningssenter

Japanerne også på pallen

Sony4K-kL5m3g6bLo.jpg

I kategorien for TV-er med 4K-oppløsning var det imidlertid ingen av de to sørkoreanske gigantene som trakk det lengste strået, men derimot japanske Sony. For sin modellKD-65X9005Bfikk nemlig Sony prisen for beste 4K-TV.EISA lot seg imponere både av TV-ens 4K-bilder, men også modellens evne til å oppskalere Blu-ray-filmer og TV-sendinger. Juryen trakk blant annet frem Sonys egen bildeforbedringsteknologi Triluminos, som de mener sørger for en realistisk og naturlig fargegjengivelse.

original4-14t_M97z5S.jpg

I tillegg skal TV-en by på solid kontrast, og EISA mener høyttalerne også er av høy kvalitet, med blant annet god bassgjengivelse. Faktisk går organisasjonen så langt som til å påstå at ingen andre TV-er lyder så godt som Sony KD-65X9005B.En oversikt over og presentasjonsvideoer av alle vinnerne i samtlige kategorier finner du påEISAs hjemmesider.

Les også:

Slik gjør du TV-en til et underholdningssenter

Sjekk denne OLED-TV-en med 4K-oppløsning

Publisert
BT anbefaler

Mange slitere i Stoltzen glemte én viktig ting

Her kan du se deg selv og andre underveis og på målstreken.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Fortsatt munnbind på fly

  2. Kvinne skadet etter sammenstøt i sentrum

  3. Utestedene rydder dansegulv og jobber dobbeltskift. – What, skjer det allerede?

  4. Dette kan bli byens nye hotell

  5. Nå er huset og fasaden total­endret: – Folk kjører sakte forbi for å se

  6. – Enten er ein kristen, eller så er ein det ikkje