Politiet i Sogn og Fjordane fikk klokken 0440 natt til tirsdag melding om tilløp til brann i terrenget i Lærdal.

— Det var mannskap som var i beredskap som oppdaget at det var tillløp til brann i terrenget på oversiden av brannstasjonen. Området er stipulert til rundt fire ganger fem meter, sier operasjonsleder Inge Værøy i Sogn og Fjordane politidistrikt.

Kjøle ned området

Mannskapet klarte å slukke brannen raskt med et brannslokningsapparat.

— Brannmannskapene kom likevel til stedet for å etterslukke og for å kjøle ned området for sikkerhets skyld.

Området der det begynte å brenne, ligger langt fra bolighus.

Det vil være fortsatt beredskap og vakthold i området frem til til klokken 08.00, forteller Værøy.

Betydelig etterforskningsressurser

— Så fortsetter den videre etterforskningen.

Politiet har i løpet av mandagen satt inn betydelig etterforskningsressurser i Lærdal etter den voldsomme brannen natt til søndag 19. januar, men kan foreløpig ikke si noe om brannårsaken.

— Det er et møysommelig arbeid å etterforske en brann der skaden er så total. Det vil derfor trolig ta lang tid før politiet kan komme med en sannsynlig brannårsak, skriver politiet.

Taktiske og tekniske etterforskere fra Kripos bistår Sogn og Fjordane politidistrikt med å finne ut hvorfor det begynte å brenne. Så langt tyder alt på at brannen startet i et hus i Kyrkjeteigen.

Formidabel innsats

Politimester Ronny Iden vil nok en gang berømme innsatspersonell og frivillige som gjorde en formidabel innsats natt til søndag og utover hele søndagen. Han er også ydmyk for all den støtte som kommer fra fjern og nær.

Torsdag kommer kongeparet til Lærdal.